Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  18 - Omloop Het Nieuwsblad
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Remco Evenepoel geniet van triomf in regenboogtrui: "Heb mooie foto om op te hangen in mijn kamer"

 zo 23 april 2023 17:13

Wanneer alle superlatieven al gebruikt zijn, is het beter om de winnaar van de dag zelf aan het woord te laten. Remco Evenepoel kwam, zag en overwon in Luik-Bastenaken-Luik. Een triomf met extra glans dankzij de regenboogtrui. En met een leuk gevolg. "Ik mag straks nog eens frietjes eten", lacht Evenepoel.

"Het was een zware koers door de kou en de regen de laatste uren", zegt Remco Evenepoel na zijn nieuwe triomf in Luik. Zijn stralende gezicht vertelt een ander verhaal.

 

"De wegen waren enorm glad. Op La Redoute slipte mijn achterwiel zelfs even weg. Daarna wist ik dat ik zo veel mogelijk tijd moest pakken en heb ik de koers in handen genomen. Dat was ook het plan, het verliep exact zoals ik wilde."

 

"Ik had niet verwacht dat Tom Pidcock zou lossen. Hij kwam nog terug op mijn wiel in de afdaling door zijn geweldige techniek. Daarna plaatste ik een tweede versnelling en kon ik consolideren en recht blijven, wat ook niet makkelijk was."

 

Het perfecte plan voerde Evenepoel niet alleen uit. "Mijn ploeg deed geweldig werk", strooit hij met lof voor Soudal - Quick Step. "We hebben de koers gecontroleerd, ondanks de aanvallen van Jumbo. Dit is een overwinning van het hele team."

Nu heb ik een mooie foto om op te hangen in mijn kamer.

Remco Evenepoel

Alweer volgde een indrukwekkende solo. Een waar Evenepoel zelf extra van kon genieten.

 

"Het is magisch om in de regenboogtrui te winnen. Nu heb ik een mooie foto om op te hangen in mijn kamer."

 

Vorig jaar kon hij lang nagenieten van de zege, nu staat de Giro al voor de deur. Al is er een troost voor Evenepoel: "Ik heb gevraagd aan de diëtiste of ik frietjes mocht eten vanavond. Ze zei gelukkig ja."

 

Tot slot vergat hij ook de val van grootste concurrent Tadej Pogacar niet. "Ik hoorde plots een vreselijk geluid. Ik hoop dat alles goed gaat en wens hem het beste. Het is jammer dat hij de koers niet kon uitrijden. Ik stuur hem sowieso een berichtje straks."

Gerelateerd: