Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Zo rolde Soudal Quick Step de rode loper uit voor Evenepoel: "Hier zal hij vertrouwen uit putten"

 zo 23 april 2023 16:50

Eindelijk heeft Soudal-Quick Step zijn hoofdvogel beet. Na een voorjaar vol pech vielen alle puzzelstukjes in Luik wel perfect in elkaar. De ploeg rolde de rode loper uit voor kopman Remco Evenepoel. Hieronder hun koers in vier momenten.

1. Nog 85km: hele ploeg werkt voor Evenepoel op Mont-le-Soie en Côte De Wanne

Met een vertrokken grimas had Pieter Serry het peloton al uitgedund op de Mont-le-Soie. Het zou niet de laatste helling zijn waar alles blauw zou kleuren. 

 

Op de Côte De Wanne is het tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe die het peloton sterretjes doet zien. Onder andere mannen als Mas en Cosnefroy moeten afhaken.

 

In de aanloop naar de Mont-le-Soie was het trouwens de Zwitserse werkmier Mauro Schmid die urenlang heeft liggen zwoegen op kop van het peloton.

2. Nog 60km: Alaphilippe cijfert zich een laatste keer weg

De manschappen van Evenepoel blijven er op elke helling een ware slijtageslag van maken in de achtervolging op vluchteling Jan Tratnik. Zo beukt ook Louis Vervaeke op kop van het uitgedunde peloton.

 

Op de Stockeu cijfert Alaphilippe zich nog een laatste keer weg voor de wereldkampioen. 

3. Nog 32km: Ilan Van Wilder lanceert Remco Evenepoel op La Redoute

Op La Redoute doet Ilan Van Wilder zijn allerlaatste inspanning voor zijn kopman. Van Wilder was samen met Vervacke een van de laatste luitenanten.

 

Op 200 meter van de top acht Evenepoel zijn moment gekomen. Hij demarreert en slaat meteen een gat. Onze landgenoot staat toe dat Tom Pidcock komt aansluiten.  

4. Nog 29km: Evenepoel neemt de finale solo voor zijn rekening

Tom Pidcock mee naar de finish nemen in Luik? Dat vindt Remco Evenepoel maar een slecht plan. Evenepoel is vastberaden om de laatste 30 kilometer solo af te werken. 

Het orgelpunt: Remco Evenepoel wint voor de 2e keer op een rij in Luik

"Evenepoel kan hier alleen maar vertrouwen uit putten"

Marijn Devries analyseert de prestatie vlak na de aankomst: "Natuurlijk heeft Quick Step best wat kritiek gehad tijdens dit voorjaar, maar vandaag hebben ze collectief de hele koers gedragen. Het was ook fijn om Alaphilippe weer vooraan te zien. Ik kan me voorstellen dat het ook voor hem prettig is, een jaar na zijn val in Luik."

 

"Ik denk dat Evenepoel er alleen maar vertrouwen uit kan putten. Dit blijft nu bovenaan staan. Ze hebben Luik gewonnen met de man waarmee ze wilden winnen."

Gerelateerd: