Ga naar de inhoud

Anderlecht is eerlijk na Europese exit: "We zijn Real Madrid niet, het is een teleurstelling"

 do 20 april 2023 22:08
Jan Vertonghen.

Anderlecht heeft zijn Europese parcours geen extraatje kunnen geven. In de kwartfinales van de Conference League speelde paars-wit belabberd en werd het terecht gewipt door AZ. Dat beseffen ook Bart Verbruggen en Jan Vertonghen. 

Doelman Bart Verbruggen kon kort na het laatste fluitsignaal "nog geen echte analyse maken".

 

"Het is een teleurstelling. Het enige wat we konden doen, was het rekken tot penalty's en dan hopen dat je die loterij wint. Helaas."

 

"We hebben ons niveau niet gehaald zoals we dat kunnen. Na 2 minuten werd het er niet makkelijker op en dan geloven zij er nog meer in. En we moeten eerlijk zijn: de betere ploeg heeft gewonnen. AZ was beter."

 

"We moeten dit zo snel mogelijk uit ons hoofd krijgen", verwijst de doelman naar de slotspeeldag van de competitie zondag.

 

"Ja, het kan zondag al voorbij zijn. Maar hopelijk duurt het seizoen nog wat langer."

Jan Vertonghen: "We mogen blij zijn dat we nog penalty's gehaald hebben"

Ook Jan Vertonghen baalde: "We hadden zo hard gewerkt voor die 2-0. Je komt vol goeie bedoelingen aan de aftrap, maar je staat snel 2-0 achter. We mogen blij zijn dat we de penalty's nog gehaald hebben."

 

"Een verklaring heb ik niet. We maakten de fouten van in de vorige wedstrijden en nu werden ze afgestraft. We hebben er niet uit geleerd. Wij zijn niet Real Madrid en we spelen tegen een goeie tegenstander. We zijn afgetroefd."

 

"We wilden onze Europese campagne glans geven en dat hebben we niet goed gedaan. Aan de bal was het ook niet goed genoeg."

 

Vertonghen miste zelf een strafschop. "Ik had liever gescoord en dat doet pijn, maar ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen."

 

"De match van zondag? We moeten de knop proberen om te zetten. Dat wordt moeilijk, maar er is maar één optie: winnen. Al is dit een zware teleurstelling voor deze jonge groep."

 

"Het is een rotgevoel. We konden ons seizoen kleur geven en het doet extra pijn."

Brian Riemer: "Het openingskwartier was cruciaal"

"De eerste 15 minuten zijn cruciaal geweest", vond coach Brian Riemer. "In zulke matchen moet je goed starten en moet je de spanning wegnemen. Dat was beslissend."

 

"We hebben nog penalty's gehaald, maar als je dat thuis kan doen voor je fans, is dat iets anders."

 

De foutenlast lag erg hoog. "We hebben een jonge ploeg, al zeg ik niet dat ze té jong zijn. We gaan hier voor, maar zij hebben niet die ervaring. Bij de jongeren komen die tikken aan en daar moeten we uit leren."

 

Wat is nu het echte Anderlecht? Dat van vanavond? "Het RSCA dat we de laatste maanden gezien hebben. We hebben veel gewonnen en goed gespeeld, maar er moet een constante in komen."

Gerelateerd: