Ga naar de inhoud

Courtois sust fluitconcert met kus op Real-badge na supersave: "Zij passen gedrag niet aan, dan ik ook niet"

 di 18 april 2023 23:11

Thibaut Courtois heeft ook in de terugmatch van de kwartfinales van de Champions League uitgepakt met een geweldige redding, om zo zijn ploeg Real Madrid overeind te houden. De doelman kuste zijn badge en gaf hiermee ook een deel van de fluitende Chelsea-fans lik op stuk. "Het is jammer dat de situatie nog steeds zo is", was Courtois openhartig na de beladen partij.

Hét beeld van de Champions League-avond: na een cruciale save kust Thibaut Courtois - vlak voor de ogen van de Chelsea-aanhang - het logo van Real Madrid.

 

Hij suste zo de fans van zijn ex-ploeg Chelsea, die hem inmiddels vijf jaar na zijn vertrek opnieuw uitjouwden. "Het is jammer dat de situatie nog steeds zo is. Ik heb hier mooie jaren gehad", kaderde Courtois na de wedstrijd.

 

"Maar als ze nu nog steeds hun gedrag niet kunnen aanpassen, zal ik dat ook niet doen", klonk het over de kus. 

Courtois geeft Real-badge een symbolische smakkerd.

Courtois haalde zo zijn gram op de fluitende supporters van Chelsea, maar toonde zich na het impulsieve momentje toch ook vooral groots in zijn post-match-interview.

 

"Ik heb veel te danken aan Chelsea, dat zal ik nooit vergeten. Ik wens hen nog altijd het beste toe en heb er nog heel wat goede vrienden lopen."

 

"Hopelijk kunnen ze deze situatie omkeren", stak Courtois zijn voormalige ploeg een hart onder de riem na een sportief rampjaar.

Ik lag al half op de grond, maar geraakte net op tijd weer recht.

Thibaut Courtois over zijn save

De save zelf gebeurde op een cruciaal moment in de wedstrijd. Net voor de rust kon Cucurella Chelsea weer in de strijd brengen met het openingsdoelpunt (Real won de heenwedstrijd met 2-0), maar Courtois sloeg de bal vanop een paar meter uitstekend uit zijn goal. 

 

"Ik lag al half op de grond, maar geraakte net op tijd weer recht", deed Courtois zijn verhaal. "Het was uiteindelijk een goede en belangrijke redding."

 

"Het was vooral cruciaal dat we met die 0-0 naar de kleedkamer konden. Dan kon de trainer - wat hij ook gedaan heeft op het middenveld - enkele belangrijke wijzigingen doorvoeren. Dat heeft geloond."

 

Na zijn parade sprongen zijn ploegmakkers ook meteen op hun doelman, ook zij beseften dat Courtois ze opnieuw rechtgehouden had. Een mooi moment. We zijn hier allemaal zeer gepassioneerd, zeker de verdedigers en ikzelf."

Courtois hield Real recht met een uitstekende parade op Cucurella.
Gerelateerd: