Ga naar de inhoud
Koning Courtois kreeg "The Bridge" stil.

Cruciale Courtois wijst Real Madrid tegen noodlottig Chelsea de weg naar nieuwe halve finale

 di 18 april 2023 22:56
Chelsea
einde
0-2
Real Madrid
RMA
einde
2-0
CHE
  1. 21' - Geel - Éder Militão
  2. 34' - Geel - Marc Cucurella
  1. 50' - Geel - Reece James
  2. 58' - Doelpunt - Rodrygo (0 - 1)
  3. 67' - Verv. Conor Gallagher door João Félix
  4. 67' - Verv. Enzo Fernández door Raheem Sterling
  5. 68' - Verv. Marc Cucurella door Mykhaylo Mudryk
  6. 71' - Verv. Karim Benzema door Aurélien Tchouaméni
  7. 76' - Verv. Toni Kroos door Dani Ceballos
  8. 77' - Verv. Kai Havertz door Mason Mount
  9. 80' - Doelpunt - Rodrygo (0 - 2)
  10. 81' - Verv. Dani Carvajal door Nacho
  11. 82' - Verv. Rodrygo door Marco Asensio
  12. 89' - Geel - Mykhaylo Mudryk
UEFA Champions League - speeldag 2 - 18/04/23 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
58'
Rodrygo
0 - 1
Rodrygo
58'
80'
Rodrygo
0 - 2
Rodrygo
80'

Er zijn nog zekerheden: Real Madrid staat voor de derde keer op rij in de halve finales van de Champions League. Geen spektakelwedstrijd deze keer, wel een potje overleven tegen een enthousiast Chelsea. Thibaut Courtois speelde met een cruciale save - op slag van rust - opnieuw een hoofdrol voor de Koninklijke.

Chelsea - Real Madrid in een notendop:

  • Man van de Match: Thibaut Courtois suste Stamford Bridge op de best mogelijke manier: met zijn handen. Met de fans van zijn ex-ploeg hijgend en fluitend in zijn nek, verhinderde hij Chelsea - met enkele uitstekende reddingen - opnieuw een doelpunt.
 
  • Sleutelmoment: Vooral zijn parade nét voor de rust was levensbelangrijk voor de Koninklijke. Chelsea toonde zich bijzonder bedrijvig en zou Real - met een doelpunt op zo'n cruciaal moment - toch even hebben laten bibberen en beven. Nu was er niets aan de hand.

 

  • Opvallend: De terugkeer van Frank Lampard naar Chelsea is vooralsnog geen succes. De clublegende heeft na vier wedstrijd nog geen enkele keer punten kunnen rapen. Zijn ploeg toonde vandaag zeker beterschap, maar met de Champions League ziet de club nu ook zijn laatste strohalm voor dit seizoen wegvallen.

Cruciale Courtois

Real Madrid is een toernooiploeg pur sang: als het om de knikkers gaat, verliest de ploeg van Carlo Ancelotti o zo moeilijk. 


Al moet het daar opnieuw vooral superman Thibaut Courtois voor bedanken. Onze nationale nummer 1 werd de volledige wedstrijd door de fans van zijn ex-ploeg Chelsea stevig uitgefloten, maar het Belgische ijskonijn gaf Stamford Bridge op slag van rust lik op stuk.


Chelsea had in de eerste helft gecharmeerd met - ondanks weinig aanvallende spelers in de ploeg - heel wat drang naar voren. Echter zonder succes. In de beginfase miste Kanté onbegrijpelijk het openingsdoelpunt en net voor de pauze was er dan hét moment van Courtois. 


Onze nationale nummer één reageerde sneller dan zijn schaduw op een schot van Cucurella en verhinderde zijn voormalige ploeg zo een hoopgevend openingsdoelpunt.

 

Zijn ploegmakkers sprongen in zijn nek, Courtois zelf kuste het logo van zijn Real. De fantoompijn op Stamford Bridge uitte zich in de steeds stiller wordende fluitconcertjes.

Courtois was opnieuw van goudwaarde voor Real Madrid.

Lijden, maar uiteindelijk ook leiden: Real heeft het tot een kunst verheven. 


Na nieuw stevig beukwerk van Chelsea in de tweede helft, sloeg de Koninklijke met het spreekwoordelijke deksel op de neus van The Blues.

 

Rodrygo werd twee keer op zijn wenken bediend en knipte zo de parachute van Chelsea - dat beterschap toonde, maar de laatste weken toch in vrije val is - definitief door.

 

Real Madrid staat voor de derde keer op rij bij de laatste vier van de Champions League. In de volgende ronde treft het Manchester City of FC Bayern München voor een finale avant la lettre.

Rodrygo maakte het af voor Real met dubbel doelpunt.
Gerelateerd:

Fase per fase

23:00

EINDE: 0-2!

Er zijn nog zekerheden: Real Madrid staat voor de derde keer op rij in de halve finales van de Champions League. Geen spektakelwedstrijd deze keer, wel een potje overleven tegen een enthousiast Chelsea. Thibaut Courtois speelde met een cruciale save - op slag van rust - opnieuw een hoofdrol voor de Koninklijke.

90+4' tweede helft
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'
88'
Rodrygo bezegelt het lot van Chelsea: 0-2.
82'

Doelpunt Real: 0-2!

Over and out voor Chelsea. Valverde laat zijn klasse nog eens zien in het slot van de wedstrijd. De middenvelder zet de Chelsea-verdediging met een controle helemaal in de wind. De Uruguayaan besluit zijn fraaie actie met een simpel pasje naar Rodrygo, die de 0-2 in een leeg doel kan prikken.

82'
wissel
81'
wissel
80'
goal
Chelsea
0-2
Real Madrid
Rodrygo
Real Madrid
78'

Onvrede Benzema

Door de vele wissels is het tempo wat uit de wedstrijd verdwenen. Een opvallend beeld tijdens een van de vele wisselmomentjes langs de lijn. Een misnoegde Benzema laat aan Ancelotti weten dat hij niet tevreden is met zijn exit. De trainer is een gerenommeerd zalver en haalt zijn wenkbrauw - naar goede gewoonte - eens op.

77'
76'
wissel
72'

Vroem, vroem: Vinicius gaat nog eens op zijn brommer zitten en stuift weg van de laatste blauwe linie. De Braziliaan loopt echter zichzelf voorbij en vergeet de bal. Kepa slaakt een zucht.

68'

Wissel van de wacht

Lampard gooit alles in de strijd om nog een stunt te verwezenlijken. De trainer van Chelsea brengt met Mudryk, Sterling en Félix nog heel wat aanvallend geweld tussen de lijnen. Kunnen zij het tij nog keren?