Ga naar de inhoud

Wereldrecordhouder Eliud Kipchoge is niet onaantastbaar en eindigt pas 6e in marathon van Boston

 ma 17 april 2023 18:21

De Keniaan Eliud Kipchoge zal niet al te best slapen komende nacht. De snelste marathonloper ter wereld haakte na 30 kilometer af in de kopgroep van een heel sterk bezette marathon van Boston. Kipchoge kwam als 6e over de streep. Zijn landgenoot Evans Chebet verlengde zijn titel in Boston.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van de 6 belangrijkste marathons ter wereld (de majors) heeft Eliud Kipchoge er al 4 op zijn puntenkaart staan. Enkel New York en Boston ontbreken nog op zijn erelijst.

 

Vandaag wou Kipchoge een vinkje zetten achter de marathon van Boston. Maar in de regen had de olympische kampioen en wereldrecordhouder geen superdag.

 

Toen de Tanzaniaan Gabriel Geay na 30 kilometer aan de takken van bomen schudde, ging Kipchoge overboord.

 

Uiteindelijk bolde de marathonlegende als 6e over de streep, met een chrono van 2u09'23". Dat is meer dan 8 minuten langzamer dan zijn wereldrecord.

De zegebloemen werden voor het 2e jaar op een rij meegegeraaid door Kipchoges landgenoot: de Keniaan Evans Chebet (2u05'54").

 

Chebet liet zijn 2 laatste metgezellen in de laatste kilometers achter. De Tanzaniaan Geay eindigde 2e, de Keniaan Benson Kipruto mocht als 3e mee op het podium.

 

Bij de vrouwen stond met Helen Obiri ook een Keniaans vlaggetje bovenaan de uitslag.

Zeldzame nederlaag voor Kipchoge

Voor de 38-jarige Kipchoge is het nog maar zijn 3e nederlaag in 18 marathons en zijn eerste nederlaag sinds oktober 2020.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: