Ga naar de inhoud

Abdi zag "hazen geen perfect werk leveren", emotionele Naert "supertevreden" na nieuw PR

 zo 16 april 2023 13:48
Bashir abdi feliciteert Koen Naert met zijn sterke prestatie.
Bashir Abdi feliciteert Koen Naert met zijn sterke prestatie.

Met een persoonlijk record (2u06'56") voor Koen Naert en een zege voor Bashir Abdi kenden de Belgen een succesvolle marathon in Rotterdam. Al greep Abdi wel naast een Europees record en dus de kers op de taart. "De omstandigheden waren vandaag niet ideaal", legde onze landgenoot uit.

Slechts 12 seconden kwam Bashir Abdi tekort om zijn eigen Europees record scherper te stellen. Toch droop de Belg niet helemaal ontgoocheld af na de wedstrijd.

"Er was een strakke wind en de hazen deden hun werk ook niet perfect vandaag. Er was namelijk heel veel afwisseling in het tempo", vertelde Abdi na zijn race.

"De temperatuur was wel ideaal, maar halfweg kreeg ik toch heel veel twijfels. Ik wist niet of ik er alleen vandoor moest gaan. Uiteindelijk ben ik rustig gebleven en heb ik in de laatste zes kilometer het nodige werk gedaan."

De hazen deden hun werk niet perfect.

Bashir Abdi

Toch overheerst niet alleen de ontgoocheling bij Abdi. "Ik heb wel het gevoel dat er meer inzat vandaag, maar ik ben al enorm blij dat ik mijn titel heb kunnen verdedigen."

"Nu zal ik me meer op de kortere afstanden richten om aan mijn snelheid te werken. Alles wat ik nu doe, is in functie van de Spelen in Parijs", sloot de afstandsloper af.

Koen Naert na nieuw PR: "Er zit nog heel veel in de tank"

Koen Naert dook in Rotterdam dan weer voor het eerst onder de 2 uur en 7 minuten. Een prestatie die de 33-jarige Belg een persoonlijk record én een olympisch ticket oplevert.

"Ik heb hier heel hard voor gewerkt. We hebben met het gezin heel veel opofferingen moeten doen. Ik ben ook supertevreden om dit neer te zetten in deze (moeilijke) omstandigheden", vertelde een geëmotioneerde Naert.


"Ik voelde me echt heel goed en had geluk met de hazen. Tot kilometer 35 had ik iemand bij me, maar nadien viel ik alleen."

"Het laatste stuk was dus echt nog lastig, zeker door de wind. Ik heb echt op de klok moeten kijken om onder de 2 uur en 7 minuten te blijven."

Soms heb ik de indruk dat mensen denken dat ik op de terugweg ben. 

Koen Naert

Met een tijd van 2 uur 6 minuten en 56 seconden is Naert nu ook de tweede snelste Belg op de marathon, na Bashir Abdi.

"Dat is natuurlijk geweldig.  Ik voelde me ook heel lang erg goed, maar op het einde kreeg ik mijn benen bijna niet meer voor elkaar gezet", was onze landgenoot eerlijk.

"Soms heb ik de indruk dat mensen denken dat ik op de terugweg ben. Maar ik zit al heel lang klaar en ben blij dat het eindelijk er eens uitkomt."

"Ik weet dat er nog veel in de tank zit. Ik moet gewoon zorgen dat ik mijn lichaam fris en gezond houd. Daar heb ik ook een fantastisch team voor", sloot Naert ambitieus af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: