Ga naar de inhoud

Verheyen: "Als trainer van Oostende, dacht ik ook: "Als het zo voortgaat, loopt het niet goed af""

 di 18 april 2023 09:05
Gert Verheyen was één seizoen hoofdcoach in Oostende.

Na Seraing is ook KV Oostende definitief veroordeeld tot degradatie naar de Challenger Pro League. Voor Gert Verheyen, ex-coach van de kustploeg, komt het niet als een verrassing. "De overnemers vonden het warme water uit", vertelt de analist in Extra Time.

Het schip van KV Oostende is gezonken. Een 0-4-nederlaag tegen OHL Leuven bezegelde het lot van de kustploeg, die 10 jaar in de hoogste klasse vertoefde.

 

"Het doet me niet zoveel", vertelt Gert Verheyen, die in het seizoen 2018-2019 aan het roer stond als hoofdcoach in Oostende.

 

"Toen ik daar coach was, dacht ik al: als het zo voortgaat, dan gaat het niet goed aflopen", zegt hij in Extra Time.

 

Coach Dominik Thalhammer kon de degradatie niet meer afwenden. De spelers dreigden zelfs te staken uit onvrede met de keuzes van hun coach.

 

"Dat zegt genoeg", zei Frank Boeckx. "Dat betekent dat ook de spelers het hebben opgegeven."

Met data ondergewaardeerde spelers zoeken van wie niemand zag hoe goed ze waren. Sorry, maar dat bestaat niet.

Gert Verheyen

De supporters zijn vooral misnoegd over de rol van PMG (Pacific Media Group), de Amerikaanse investeerders die KVO overnamen van Marc Coucke.

 

"Als je kijkt naar de andere overnames van PMG in Europa - Genoa, Barnsley, Nancy... - die zijn allemaal gezakt", aldus Verheyen.

 

"Ze hebben het warme water uitgevonden. Met data ondergewaardeerde spelers zoeken van wie niemand zag hoe goed ze waren. Sorry, maar dat bestaat niet."

 

"Er was nog het jaar met Alexander Blessin aan het roer. Toen hadden ze nog een fatsoenlijke ploeg met D'Arpino, Theate, Hjulsager... Maar dat was een mix van goede transfers en jongens die er al waren."

 

Volgens Frank Boeckx moet AA Gent lessen trekken uit de degradatie van KVO. "Het moet een waarschuwing zijn voor Gent", zei hij. "Met buitenlandse investeerders kan je zakken, zeker als er geen feeling is met de club."

Gerelateerd: