Ga naar de inhoud

COO KV Oostende na degradatie: "Dit is geen eindpunt: we moeten met een plan komen"

 za 15 april 2023 22:24
KV Oostende likt zijn wonden.

Thorsten Theys, de COO van het pas gedegradeerde KV Oostende, laat zich niet verleiden tot boude uitspraken na de zwanenzang. "We betreuren vandaag geen plots overlijden, we maken het overlijden mee van iemand die al lang ziek is", beseft hij. 

“Wat het met mij doet, is bijzaak", opende Thorsten Theys bij de rechtenhouder. 

 

"Wat doet het met fans, met sponsors, met de stad, met de jeugdwerking, met hardwerkende mensen? Dat is van tel vandaag. Op dit moment regeert emotie, dat is nooit een goed moment om conclusies te trekken."

 

"We betreuren vandaag geen plots overlijden, we maken het overlijden mee van iemand die al lang ziek is. En die dan spijtig genoeg overlijdt."

 

"We zijn verdrietig, maar er is ook deels berusting. Ons lot is zeker en we kunnen nu werken aan morgen, want dat is ook van belang. Een degradatie is geen eindpunt. We moeten met een plan komen en daar gaan we mee aan de slag."

 

De Amerikaanse eigenaars zijn de gebeten hond bij de aanhang. "Het is niet aan mij om hen te beoordelen", reageerde de COO. "De resultaten zijn wat ze zijn en daar moeten we het mee doen."

"Mogelijk is er te weinig geïnvesteerd en te veel gespeculeerd"

Ook onze reporter aan de kust vroeg Theys om de vinger op de wonde te leggen. "Mogelijk is er te weinig geïnvesteerd en te veel gespeculeerd."

 

"We hebben vandaag gezien dat het de verkeerde kant is uitgegaan. Mogelijk zijn er risico's genomen die beter niet genomen waren."

 

"Ik heb niet aan de noodrem kunnen trekken. Ik concentreer mij op de niet-sportieve kant."

 

"Er is een wisselwerking met de eigenaars, maar het is niet altijd makkelijk om met hen op cultureel, sportief en filosofisch vlak op dezelfde golflengte te zitten."

 

"Elke ochtend moeten wij uit de as herrijzen en moeten we ervoor zorgen dat deze club zo snel mogelijk weer naar 1A gaat. We zijn het aan deze familiale club verplicht om het goed te maken."

 

Dat moet volgens de COO gebeuren met "de ziel van deze ploeg". "Eerlijk: een eigenaar over de oceaan maakt het gezicht van de club niet. De mensen hier doen dat. We zullen zien op welke manier de eigenaars hier in kunnen en willen meegaan."

Elke ochtend moeten wij uit de as herrijzen en moeten we ervoor zorgen dat deze club zo snel mogelijk weer naar 1A gaat. We zijn het aan deze familiale club verplicht om het goed te maken.

COO Thorsten Theys
Gerelateerd: