Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Maxim Van Gils (7e): "Was mijn muts nog aan het uitdoen toen Pogacar ging, f*ck"

 zo 16 april 2023 17:41

De Belgen speelden niet mee voor de hoofdprijzen in deze editie van de Amstel Gold Race, maar in de top 10 zien we toch een landgenoot. Maxim Van Gils (Lotto-Dstny) is tevreden met plek 7. Ook Tiesj Benoot deed nooit mee om de knikkers en eindigde 15e.

Maxim Van Gils is de beste Belg in de uitslag dit jaar. Toen de elitegroep vertrok op 90 kilometer van de finish, wist hij al dat zijn kansen weg waren. 

 

"Ik heb me laten verrassen. Ik dacht niet dat ze zo vroeg zouden wegrijden, met zo’n sterke groep. Dan is de koers even een beetje gedaan. Ik wist dat Tadej Pogacar van ver zou proberen, maar niet daar. Ik had mijn regenvest nog aan en was mijn muts juist aan het uitdoen, toen Pogacar ging. Toen dacht ik: fuck, dit is niet goed."

 

"Gelukkig was Andreas Kron mee. Dat was tactisch goed gedaan van de ploeg. Hij zou anticiperen en ik zou wachten voor het geval het weer zou samenkomen. Dat was de bedoeling. Ik mocht dus ook niet meer rijden. Logisch, maar wel jammer."

 

Heeft Van Gils ooit geloofd dat hij de kopgroep nog zou terugzien? "Neen. Als Pogacar en Pidcock erbij zijn... Ik wist al snel dat het niet meer zou lukken. Pogacar is niet één maar een paar klassen sterker."

 

"We worden met de ploeg 4e en 7e. Dat is heel mooi. We hebben een goeie connectie binnen de ploeg en gaan nog voor mooie resultaten. Mijn conditie is goed dus het vertrouwen voor volgende week is er."

Ik wist snel dat we de kopgroep niet meer zouden pakken. Toch niet met Pogacar en Pidcock daarbij.

Tiesj Benoot (15e): "We wilden daar zelf ook beginnen te koersen, maar ik zat te ver"

Ook Tiesj Benoot, vorig jaar nog op het podium, liet zich in de cruciale fase van de wedstrijd verrassen. "Ik wilde wel vooraan zitten want we wilden daar zelf ook beginnen te koersen. Maar ik zat in 25e positie en dat was te ver. Het is daar heel smal. Dus dat was mijn fout."

 

"Ik was wel een beetje verrast door de mannen die met Pogacar meereden. Het draaide blijkbaar meteen al goed rond voorin. We zagen ze nog lang rijden. Op de Eyserbosweg waren we er bijna weer bij, en toen ging Pogacar vooraan. Dan weet je dat het moeilijk wordt."

 

"Ik had ook geen topdag vandaag. Het was niet slecht, maar ook niet top. Mijn conditie is wel goed, dus hopelijk heb ik woensdag een betere dag."

Gerelateerd: