Ga naar de inhoud

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
12
6
4
2
0
17
7
2
Toulouse FC
11
6
3
1
2
8
9
3
Union
8
6
2
2
2
5
8
4
LASK
3
6
1
5
0
6
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0

Union-coach Karel Geraerts: "Ik heb genoten en ben trots op de jongens"

 vr 14 april 2023 09:05
" "
Boniface was na korte inloopperiode een gesel voor de Leverkusen-defensie, hij maakte de 0-1.

Union is de verrassing bij de laatste 8 in de Europa League en de Belgische vicekampioen blijft ook daar onbevangen Europa verbazen. Het stopte de zegereeks van ploeg in vorm Leverkusen af. "Ik heb genoten", verwoordde coach Karel Geraerts het gevoel.

Even leek er een stunt in de maak tegen Leverkusen, dat 7 keer op een rij had gewonnen. Pas kort voor het einde kon Wirtz de 0-1 van uitblinker Boniface uitwissen. Met 1-1 creëerde een matuur Union een goede uitgangspositie voor de return volgende week.

De partij had alles wat voetbal mooi maakt: "Er was om te beginnen een heel leuke sfeer met positieve vibes vanuit de tribune", verwoordde Geraerts. "Het was ook geweldig om ons legioen te zien, het is de eerste keer dat ik zoveel uitsupporters van Union zie, denk ik. Je hoorde ze ook. Net als die van Leverkusen."

"En de wedstrijd zelf verveelde ook niet. Het ging op en af. Eerlijk is eerlijk: Leverkusen probeerde meer en had meer de bal. Ze spelen dan ook thuis en zijn in een enorm goede vorm."

"Maar voor mij waren 2 zaken belangrijk: 1. het collectief moest er staan, anders ga je onderuit; 2. wanneer we de bal hadden, moesten we proberen de bal bij te houden en gevaar te creëren."

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor commentator Filip Joos viel de prestatie van Ismaël Kandouss op: rust aan de bal, goed inspelen, zelfs een bruggetje. Geraerts beaamt: "Hij speelt een topseizoen. Hij speelt al maanden op een heel hoog niveau en heeft enorme stappen vooruitgezet."

De Franse verdediger speelt centraal achteraan rechts. "Vaak wordt die positie onderschat, van daaruit beginnen heel wat aanvallen en kan je een tegenstander in de problemen brengen."

Het bezoekende middenveld Lynen-Teuma-Lazare was weer top: Lynen die passes onderschept, Teuma die voetbal creëert en Lazare die middenvelden openrijt. "De kunst in voetbal is om bepaalde connecties te vinden met elkaar en niet dezelfde types te hebben."

"Die hadden we vandaag op het veld. Het is jammer dat Senne niet verder kon, dat was een noodzakelijke wissel. Maar ik ben trots op de jongens. En niet alleen het middenveld, maar ook op de verdedigers en vooraan."

"Boniface en Yorbe (Vertessen) hebben heel veel minder leuke meters gemaakt, maar die waren er voor het team vandaag. Als ze de bal kregen, probeerden ze wel vooruit te denken. Dat was het belangrijkste."

(lees voort onder foto)

Karel Geraerts.

"Boniface merkte snel dat dit een ander niveau was, maar hij past zich ook snel aan"

Boniface verloor in de eerste 10 minuten 3 duels. Wat dacht Geraerts toen? "Je ziet daar even dat er een ander niveau is en een verschil van intensiteit. Boni heeft wel de kwaliteit dat hij heel snel dingen van zich af kan zetten. Je m'en fous. Hij leert heel snel en heeft de verdedigers bij momenten pijn gedaan."

De 0-1 van Boniface was vintage Union: Lazare die uitdraait, Teuma met de assist, Lapoussin die nog komt. Geraerts: "Daar ben ik heel trots op. Dat doen wij constant vanaf dag 1 op training. We voetballen vanuit de kleine ruimte. Je mag ook de pass van Nieuwkoop naar Lazare niet vergeten. Die moet je durven te geven."

Slotsom: "Beide teams hadden natuurlijk liever gewonnen. Maar een draw buitenshuis tegen een team dat 7 keer op een rij won, waaronder tegen Bayern, is natuurlijk ook niet slecht. We moeten trots zijn met dit in mijn ogen eerlijke resultaat."

Gerelateerd: