Ga naar de inhoud

Union verlaat Leverkusen met prima uitgangspositie na treffer van onvermijdelijke Boniface

 1. 25' - Geel - Siebe Van der Heyden
 1. 90+3' - Geel - Anthony Moris
 2. 89' - Verv. Victor Boniface door Gustaf Nilsson
 3. 87' - Verv. Moussa Diaby door Adam Hložek
 4. 84' - Geel - Loic Lapoussin
 5. 82' - Doelpunt - Florian Wirtz (1 - 1)
 6. 80' - Verv. Senne Lynen door Oussama El Azzouzi
 7. 76' - Geel - Piero Hincapié
 8. 75' - Verv. Yorbe Vertessen door Cameron Puertas
 9. 68' - Verv. Amine Adli door Sardar Azmoun
 10. 51' - Doelpunt - Victor Boniface (0 - 1)
51'goalVictor Boniface0 - 1
82'goalFlorian Wirtz1 - 1

In het slot trapte Wirtz een knappe zege van Union aan diggelen. Na een doelpunt van de Europese topschutter Victor Boniface stak de vicekampioen zijn hand uit naar een zege. Union werd lang geholpen door een vleugje geluk om stand te houden, maar keert terug naar België na een gelijkspel in Leverkusen.

Leverkusen - Union in een notendop:

 • Man van de match: De scorende Victor Boniface was een uitstekende optie geweest, maar de stille kracht achter deze overwinning was Teddy Teuma. De kapitein van Union blijft zijn grenzen verleggen en leek ook nu allerminst op zijn plafond te botsen. Hij dirigeerde en domineerde.
 
 • Opvallend: Bij deze dan toch een pluim aan Boniface. De spits van Union zorgde tegen Leverkusen al voor zijn zesde doelpunt in deze Europese campagne. Hij is samen met Marcus Rashford zo de topscorer in de Europa League.
 
 • Sleutelmoment: In de slotfase was het toch bibberen en beven voor Union. Na het doelpunt van Wirtz had Leverkusen duidelijk zijn tweede adem gevonden. Met het betere stunt- en vliegwerk bleven de bezoekers toch overeind.

Onder de indruk van de omstandigheden van een Europese kwartfinale? Dat is Union al lang niet meer. 


Compromissen sluiten - omdat het op een hoger toneel acteerde - doet de ploeg van Karel Geraerts gewoon niet. Met Teddy Teuma als metronoom voetbalde het opnieuw vrank, vrij en vooral met heel veel overgave. 

 

Het liet de Duitsers zo aan de bal bibberen, maar - omgekeerd - bibberde het ook zelf wel bij elke flukse tegenaanval van zijn waardige tegenstander.

 

Bayer 04 Leverkusen is in het Rijngebied dan ook berucht en beroemd om zijn snelheid. Speedboten als Frimpong, Adli en Diaby zorgden met een - bewuste - countertactiek voor enkele stevige aanvalsgolven, maar een bal tussen de palen kreeg het - tot hun eigen frustratie - niet.

 

Iets wat je Boniface geen twee keer moet vragen. Net na de rust werd de aanvaller van Union even niet aangevallen op de grote rechthoek. En als je bij Boniface tegenwoordig niet hapt, dan bijt hij zelf ... 

Union toonde zich zo opnieuw als waardige vaandeldrager van het Belgische voetbal in de Europa League.

 

Maar ook Leverkusen bewees na het tegendoelpunt dat het zijn plekje in Europa heeft en niet voor niets "dé ploeg-in-vorm van Duitsland" wordt genoemd. 

 

De Duitsers drukten door en voetbalden in de slotfase nog de ene na de andere kans bij elkaar, maar het bleef o zo moeilijk om een bal tussen het kader te krijgen. Tot toptalent Wirtz 10 minuten voor het einde zijn intrinsieke klasse even etaleerde. 

 

Met een loepzuivere krulbal mikte de 19-jarige aanvallende middenvelder zijn team langszij. Hij trapte de overwinning van Union aan diggelen en zorgde zo voor het billijke gelijkspel in een geanimeerde pot voetbal.

 

Ervoor zorgen dat alles nog kan in de thuiswedstrijd? Dat plannetje heeft Union alvast met verve volbracht.

Bekijk de reacties na de match van Teuma en Boniface:

Fase per fase

 1. einde, 23 uur . EINDE: 1-1! In het slot trapte Wirtz een knappe zege van Union aan diggelen. Na een doelpunt van de Europese topschutter Victor Boniface stak de vicekampioen zijn hand uit naar een zege. Union werd lang geholpen door een vleugje geluk om stand te houden, maar keert terug naar België na een gelijkspel in Leverkusen. .
 2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 3. Gele kaart voor Anthony Moris van Union tijdens tweede helft, minuut 93
 4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Union, Gustaf Nilsson erin, Victor Boniface eruit
 6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Adam Hložek erin, Moussa Diaby eruit
 7. Gele kaart voor Loic Lapoussin van Union tijdens tweede helft, minuut 84
 8. tweede helft, minuut 84. Florian Wirtz maakt er 1-1 van met een fraaie plaatsbal.

  Florian Wirtz maakt er 1-1 van met een fraaie plaatsbal

 9. tweede helft, minuut 83. Doelpunt Leverkusen: 1-1! Dan toch ... Na een karrenvracht aan kansen treft toptalent Wirtz raak voor de thuisploeg. De aanvallende middenvelder mikt vanop 20 meter staalhard in de hoek. Nog een vijftal minuten alles-of-niets? .
 10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Florian Wirtz van Bayer 04 Leverkusen. 1, 1.
 11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Senne Lynen eruit
 12. Gele kaart voor Piero Hincapié van Bayer 04 Leverkusen tijdens tweede helft, minuut 76
 13. tweede helft, minuut 76. Frimpong kopt van dichtbij onbegrijpelijk naast.

  Frimpong kopt van dichtbij onbegrijpelijk naast

 14. tweede helft, minuut 75. Falende Frimong. Het is niet de avond van Bayer Leverkusen. Bakker zwiept het leer heerlijk voor de kooi van Moris. Frimpong Airlines komt op het juiste moment ingevlogen, maar knikt de bal onbegrijpelijk naast. Kansen genoeg, maar een bal tussen de palen? Neen, daar slagen de Duitsers niet in. .
 15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Yorbe Vertessen eruit
 16. tweede helft, minuut 73. Een heet standje voor de goal van Moris. Na een flipperkasmoment moet de doelman van Union plots van hot naar her achter het leer rennen. Moris wordt uit zijn lijden verlost door een zoveelste buitenspelval. .
 17. Leverkusen krijgt het niet voor de bakker. Leverkusen lijkt even door de buitenspelval te glippen. Na een leep balletje duikt Bakker plots als een duiveltje uit een doosje op voor Moris. De Nederlander trapt nonchalant naast. Gelukkig voor hem gaat de vlag de hoogte in. Leverkusen krijgt de bal maar niet tussen de palen, maar Union is toch gewaarschuwd. . tweede helft, minuut 69.
 18. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Sardar Azmoun erin, Amine Adli eruit
 19. tweede helft, minuut 60. Teuma op de bank zetten bij Malta? Bestel alvast een dwangbuis voor die bondscoach. Faut le faire. Filip Joos.
 20. tweede helft, minuut 55. Vertessen wil ook zijn graantje meepikken en zet zich goed door op een lange bal. Hij krijgt nog twee tegenstanders in zijn nek en kan zo het kunstje van zijn spitsenbroertje niet herhalen. .