Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lotte Kopecky is fit na val in Roubaix: "Voel me fris genoeg om laatste keer te knallen in Amstel"

 do 13 april 2023 19:07
Lotte Kopecky
Lotte Kopecky ging hard onderuit tijdens Parijs-Roubaix.

Lotte Kopecky heeft haar val in Parijs-Roubaix helemaal verteerd. De renster van SD Worx smakte vorige week zaterdag nog tegen de kasseien en kloeg over een pijnlijke enkel. Die lijkt helemaal genezen in de loop naar de Amstel Gold Race. "Naast wat blauwe plekken, houd ik er niets aan over", vertelt ze.

"Ik heb eigenlijk niet veel last gehad van mijn valpartij in Roubaix", stelt Lotte Kopecky iedereen gerust. Haar deelname aan de Amstel Gold Race komt niet in gevaar.

 

"Ik heb twee dagen goed herstel ingebouwd, want zo'n crash heeft altijd een impact op het lichaam. Ik heb het goed laten herstellen en buiten wat blauwe plekken houd ik er verder niets aan over." 

 

Toch schrikte de smak de Belgische even op. "Ik vreesde even het ergste, maar toen ik na mijn val in Roubaix weer op de fiets was gestapt, was ik er al wel gerust in. Ik kan wel tegen een stootje."

Ik wil echt nog eens voluit gaan, dus Ik start wel met gezonde ambitie.

Lotte Kopecky

En dus staat Kopecky zonder twijfels en met veel motivatie aan de start in Nederland.

"Ik heb er weinig ervaring mee", zegt ze over haar eerste keer Amstel. "Sommige heuvels ken ik ook niet. Maar we komen met een sterke ploeg aan de start en zijn collectief sterk, meerdere scenario's zijn dus mogelijk."

 

"En ik zit nog fris genoeg om een laatste keer te knallen. Alles mag eruit. Ik wil echt nog eens voluit gaan in de Amstel. Ik start dus wel met gezonde ambitie", besluit ze.

Gerelateerd: