Ga naar de inhoud

Kijk vanavond naar Union-Leverkusen: "Leverkusen heeft momenteel misschien wel de spectaculairste Bundesligaploeg"

 do 13 april 2023 07:45
Jeremie Frimpong en Florian Wirtz
Twee smaakmakers van Leverkusen: Jeremie Frimpong en Florian Wirtz.

Vanavond kunt u naar Union kijken in de kwartfinales van de Europa League. De Belgische vicekampioen neemt het op tegen de Duitse club Bayer Leverkusen. "Een heel ander Leverkusen dan eerder dit seizoen in de Champions League tegen Club Brugge", weet Bundesligakenner Luc van Doorslaer.

15 op 15 in de competitie, met zeges tegen Bayern München (2-1) en afgelopen weekend nog Eintracht Frankfurt (3-1). Bayer 04 Leverkusen lijkt een pak beter dan begin dit seizoen.

 

In september klopte Club Brugge Leverkusen in de groepsfase van de Champions League met een gelukje (1-0). De terugmatch in Duitsland eindigde op 0-0. Dankzij een derde plaats kwam de club in de Europa League terecht.

 

"Nu ga je een heel ander Leverkusen te zien krijgen", weet Eleven Sports-commentator Luc van Doorslaer. "Dit is weer het Leverkusen dat een plaats in de Champions League mag ambiëren."

 

Omdat voormalig Real-speler Xabi Alonso het roer heeft overgenomen? "Die trainerswissel heeft zijn effect gehad, maar niet meteen", zag Van Doorslaer. "Ook de eerste maand onder de Spanjaard speelde Leverkusen niet goed."

 

Gaandeweg kwam Leverkusen boven water. "Alonso heeft er eerst defensieve stabiliteit ingebracht. Pas daarna konden de snelle spelers zich uitleven aan de oevers van de Rijn."

 

"En die mannen heeft Leverkusen", weet Bundesliga-kenner Van Doorslaer. "De voorbije speeldag haalden maar liefst 4 voetballers van Leverkusen het elftal van de week: Tah, Adli, Diaby en Wirtz."

 

(lees voort onder de Instagrampost)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Spectaculairste ploeg van Duitsland"

Florian Wirtz schopte het zelfs tot beste speler van de voorbije speeldag in Duitsland. Leverkusen won met 3-1 van Frankfurt.

 

Luc van Doorslaer: "Wirtz is naast Jamal Musiala van Bayern München de grote hoop van het Duitse voetbal. Ik vind hem intelligenter spelen dan zijn voormalige ploegmaat Kai Havertz."

 

"Ook de jonge Fransman Adli acteert op een hoog niveau. Net als zijn landgenoot Diaby en de Nederlander Frimpong. Die laatste twee vinden mekaar blindelings."

 

"Het snelle voetbal dat zij allemaal op de mat leggen, maakt van Leverkusen misschien wel de spectaculairste ploeg om naar te kijken in de Bundesliga", merkt Van Doorslaer op.

 

"Geweldig voor de neutrale kijker, maar niet voor de fans van Union. Voor de Brusselse club wordt het zaak om Leverkusen de ruimte niet te gunnen."

 

Of dat lukt, ziet u vanavond. Om 21 uur beginnen Leverkusen en Union eraan. Sporza zendt de match uit op Canvas en met livestream.

Als neutrale voetballiefhebber is Leverkusen geweldig om naar te kijken.

Luc van Doorslaer
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: