Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Sanne Cant gehecht aan twee hoofdwonden na val in Parijs-Roubaix: "Besefte meteen dat race over was"

 za 8 april 2023 20:40

Sanne Cant (Fenix-Deceuninck) was vandaag het grootste slachtoffer van een zware valpartij in Parijs-Roubaix. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Rijsel, waar ze gehecht werd aan twee hoofdwonden. "Haar eerste reactie was om een ambulance vragen", blikt teamleider Michel Cornelisse erop terug.

De schuiver van Elisa Longo Borghini op 37 kilometer van de streep had zware gevolgen voor Sanne Cant. 

 

De renster van Fenix-Deceuninck ging samen met onder meer Lotte Kopecky tegen de vlakte en liep daarbij een open wonde op aan het hoofd.

 

"Het enige grote minpunt in een geweldige dag voor de ploeg", weet ploegleider Michel Cornelisse. "De valpartij was heftig en ze heeft een grote hoofdwonde."

 

"Ze besefte ook meteen dat haar race over was, want in haar eerste reactie vroeg ze om een ambulance. Dan weet je dat het niet meevalt, Sanne staat normaal gezien altijd op na een val."

 

Cant werd meteen naar het ziekenhuis van Rijsel gebracht, waar ze werd gehecht aan een wonde op haar voorhoofd en een onder haar oog. "Dat was een domper voor ons, ze zat goed in de wedstrijd", besluit Cornelisse.

 

 "We wensen Sanne een spoedig herstel", klinkt het bij de ploeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: