Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor Parijs-Roubaix: Lotte Kopecky krijgt rugnummer 1 naast zich

 za 8 april 2023 08:08
Wie wint vanmiddag de 3e editie van Parijs-Roubaix bij de vrouwen?

Heeft de 3e editie van Parijs-Roubaix een primeur in petto? Lotte Kopecky kan de eerste vrouw worden die een dubbel met de Ronde van Vlaanderen scoort. De topfavoriete staat (uiteraard) bovenaan de sterrenlijst, maar wie houdt haar gezelschap? 

***

Lotte Kopecky reed dit seizoen nog maar 5 koersen, maar won er al 3. Ze werd vorig jaar (deels) gegijzeld door de ploegtactiek van SD Worx en lijkt dit jaar de enige kopvrouw op de kasseien.

 

Haar voorgangers op de piste in Roubaix - Lizzie Deignan (2021) en Elisa Longo Borghini (2022) - zijn eveneens ex-winnaressen van de Ronde van Vlaanderen.

 

Elisa Longo Borghini rijdt zaterdag rond met rugnummer 1, maar wentelt zich graag in de rol van underdog na een covidbesmetting die haar weghield van het Italiaanse blok met de Strade Bianche en de Trofeo Binda. 

 

Haar motor lijkt net op tijd opgewarmd om na een 3e en 1e plaats weer een gooi te doen naar de kassei.

**

Vorig jaar bleef Marianne Vos achter in het hotel nadat ze enkele uren voor de start positief getest had op corona. 

 

Ook dit jaar is haar aanloop niet vlekkeloos na een operatie in februari. Als 8-voudig wereldkampioene veldrijden zal Vos ook op haar 35e haar stempel op het koersverloop drukken.

 

Wereldkampioene in het veld en kanshebber in Roubaix: Lucinda Brand deelt die status. Doet ze beter dan haar 3e plaats vorig jaar?

 

De derde Nederlandse troefkaart is Floortje Mackaij. Bij afwezigheid van Annemiek van Vleuten kan ze bij Movistar alle aandacht opeisen. 

*

Het is atypisch voor dit voorjaar: pas bij het lijstje met 1 ster spotten we een tweede pion van SD Worx. Lorena Wiebes wil bewijzen dat ze meer is dan de sprintkoningin van dit peloton.

 

Pfeiffer Georgi onderstreepte in Brugge-De Panne dat ze een klassieker kan winnen, Grace Brown wil een matig klassiek voorjaar uitwissen, Elise Chabbey aast op meer dan haar 4e plaats in 2022 en Elisa Balsamo is het sprintwapen dat Trek-Segafredo nog achter de hand houdt.

Parijs-Roubaix voor vrouwen is zaterdag vanaf 15.15 u te bekijken op Eén en met livestream/tekstupdates in onze app/op onze website. Radio 1 pikt vanaf 15 u in. 

Gerelateerd: