Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Ook het kijkcijferrecord sneuvelde op de Kwaremont: nooit keken meer Vlamingen naar de Ronde

 ma 3 april 2023 16:03

In deze eeuw keken er nooit meer Vlamingen naar de Ronde van Vlaanderen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd het kijkcijferrecord aan diggelen gereden. Pogacar zorgde voor een piekmoment boven de 1,6 miljoen kijkers, Kopecky brak dan weer de gouden grens van het miljoen.

De mensenmassa in de modder van de Oude Kwaremont verraadde al veel, maar ook de kijkcijfers bevestigen het: de Ronde van Vlaanderen is een hoogdag in België.

 

Gemiddeld keken er 1.351.792 kijkers naar de Ronde bij de mannen, een marktaandeel van ruim 85%. Een absoluut record. Deze eeuw keken er nooit meer Vlamingen naar de Ronde van Vlaanderen.

 

Op het piekmoment werden er zelfs 1.639.275 kijkers geteld. Eveneens een unicum.


Ook bij de vrouwen werd er een record neergezet. Het kijkcijfer voor een wielerwedstrijd bij de vrouwen ging voor het eerst over het miljoen kijkers: gemiddeld 1.030.099 kijkers keken naar de overwinning van Lotte Kopecky.

 

Enkel Nina Derwael lokte op de Olympische Spelen van 2021 meer tv-toeschouwers naar een vrouwelijke sportprestatie. Met 1.261.439 kijkers blijft ze de kopvrouw van Team SD Worx nipt voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: