Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tim Wellens, lijfwacht van Tadej Pogacar: "Ik denk dat ik meer stress heb dan hij"

 za 1 april 2023 10:40
Tadej Pogacar komt piepen achter de schouders van Tim Wellens.

Tim Wellens (31) benadert de Ronde van Vlaanderen op een andere manier dan gebruikelijk: na zijn transfer zit hij bij UAE in het kamp van een van de topfavorieten. "Hij is geprikkeld om beter te doen dan vorig jaar", zegt hij over kopman Tadej Pogacar. 

Iedereen praat tegenwoordig over het almachtige Jumbo-Visma, maar Tim Wellens en zijn UAE-maats willen bewijzen dat het zevental uit de Emiraten geen los zand is.

 

"Wat het verschil is met die gele mannen? Dat zij al koersen gewonnen hebben", lacht Wellens over de ploegmakkers van Wout van Aert. "Maar ook wij hebben een goeie ploeg en we zijn heel gemotiveerd."

 

"De kans is reëel dat Jumbo-Visma van ver aanvalt. Christophe Laporte en Tiesj Benoot kunnen verrassen waar niemand het verwacht."

 

"Hopelijk zitten wij dan vooraan en kunnen we goed counteren. Het is ook niet zo dat Jumbo-Visma de enige ploeg in koers is. We moeten gewoon alert zijn."

De kans is reëel dat Jumbo-Visma van ver aanvalt. Christophe Laporte en Tiesj Benoot kunnen verrassen waar niemand het verwacht. Hopelijk kunnen wij dan goed counteren. 

Tim Wellens

Tadej Pogacar rijdt zondag zijn tweede Ronde. Vorig jaar werd hij bij zijn debuut 4e. "Hij heeft nu meer ervaring en hij is geprikkeld om beter te doen dan in 2022. En hij is in goeie doen."

 

Druk lijkt niet in het woordenboek van de Sloveen te staan. Gisteren straalde hij weer rust uit tijdens zijn persbabbel.

 

"Ik denk dat dat effectief zo is", zegt Wellens, sinds enkele maanden ploegmaat van de Sloveense veelvraat.

 

"Ook voor Milaan-Sanremo was hij erg relaxed en ging hij zonder zorgen naar de start."

 

"Ik denk dat ik meer stress heb dan hij en ik zou graag in zijn plaats willen zitten en zo makkelijk naar de start toeleven. Misschien is dat ook anders als je zulke goeie benen hebt."

UAE
Sjoerd Bax (Ned)
Mikkel Bjerg (Den)
Tadej Pogacar (Svn)
Rui Oliveira (Por)
Vegard Stake Laengen (Noo)
Matteo Trentin (Ita)
Tim Wellens
Tim Wellens (l.) op de kasseien, Tadej Pogacar leidt zijn ploeg.
Gerelateerd: