Ga naar de inhoud

Wielerclub Wattage: "Jumbo-Visma managet zieke renners beter dan Soudal-Quick Step"

 vr 31 maart 2023 06:33
" "
Jumbo-Visma op het startpodium van Kuurne-Brussel_Kuurne, die dag zou Tiesj Benoot zegevieren.

Terwijl Jumbo-Visma de pannen van het dak rijdt, is het in de klassiekers met een vergrootglas zoeken naar Soudal-Quick Step. "Ze hebben niet genoeg geïnvesteerd in de klassieke kern", zegt Tom Boonen in Wielerclub Wattage. "Jumbo-Visma managet een tegenslag ook beter dan Soudal-Quick Step", stelt Jan Bakelants vast.

Kan Soudal-Quick Step nog een rol van betekenis spelen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix?

 

The Wolfpack was jarenlang de grote nachtmerrie van de concurrentie, maar is dit jaar gedegradeerd tot een meelopertje in de Vlaamse klassiekers.

 

"Er is in de winter niet geïnvesteerd in de kern voor de Vlaamse klassiekers", legt Tom Boonen een eerste pijnpunt bloot in Wielerclub Wattage.

 

"Er zijn geen nieuwe renners bijgekomen, waardoor de renners voor de Vlaamse koersen zeker zijn van hun plekje en niet uitgedaagd worden."

 

"Als je een renner zou binnenhalen die beter is dan de huidige, dan zal het meteen weer beginnen te bollen."

Als Soudal-Quick Step een betere renner zou binnenhalen voor de Vlaamse klassiekers, zou de rest van de kern ook weer uitgedaagd worden.

Tom Boonen in Wielerclub Wattage

Boonen haalt nog een 2e reden aan voor de fletse prestatie van Soudal-Quick Step.

 

"Alaphilippe is ziek geworden en is voortdurend aan het vechten om op een niveau te komen dat onhaalbaar is. Dat is pech hebben."

 

"Ook Asgreen is niet goed. Als de kopmannen niet op niveau zijn, stort de piramide in elkaar."

Julian Alaphilippe blijft achter de feiten aanhollen dit voorjaar.
Julian Alaphilippe blijft achter de feiten aanhollen dit voorjaar.

"Jumbo-Visma kan zieke renner wel goed managen"

Jan Bakelants stelt vast dat Jumbo-Visma net als Soudal-Quick Step ook te kampen had met ziekte, maar zijn renner wel weer op tijd op niveau kreeg.

 

"Christophe Laporte werd ziek op een cruciaal moment, voor Parijs-Nice. Iedereen dacht toen dat hij slecht zou zijn in de klassiekers."

 

"Maar toen Laporte terugkeerde in Milaan-Sanremo, was hij meteen de laatste man voor Van Aert en nu is hij weer top."

 

De conclusie: "Jumbo-Visma slaagt erin om een tegenslag supergoed te managen. Ze houden de zieke/geblesseerde renner rustig, blijven die ondersteunen op voedings- en trainingsgebied en doen hem geloven in het project dat hem beter zal maken."

 

Bakelants haalt nog een voorbeeld aan: "Vorig jaar kwam Tiesj Benoot zwaar ten val in de Strade Bianche, waardoor zijn linkerknie helemaal openlag."

 

"Een andere renner zou dan zeggen: "Mijn voorjaar is om zeep." Maar bij Jumbo-Visma managen ze Benoot zodanig goed dat hij daarna nog 3e wordt in de Amstel Gold Race."

Luister naar de aflevering van Wielerclub Wattage

Kijk naar Wielerclub Wattage op VRT Max

Gerelateerd: