Ga naar de inhoud

Van Aert stelt gerust na incident met betonmixer: "Still Alive! Alle ongeruste berichtjes waren niet nodig"

 do 30 maart 2023 16:12

In Wielerclub Wattage getuigde Jan Bakelants hoe een betonmixer Wout van Aert tijdens een trainingstocht van de baan probeerde te rijden. De kopman van Jumbo-Visma stelde iedereen op de persconferentie alvast gerust. "Ik heb veel ongeruste berichtjes ontvangen, maar dat was eigenlijk voor niks nodig", klonk het.

Wout van Aert werkte dinsdag een training af in Nederland met Daan Soete en Jan Bakelants.

Maar dat liep bijna fataal af. "Wout moest een intervaltraining doen, maar het fietspad op die weg was niet geschikt voor snelheden van 40 à 45 km/u."

 

Daarom reden Van Aert en co op de weg naast het fietspad. "Uit eigen ervaring weet ik dat de gemiddelde Nederlander het recht in eigen handen durft te nemen als ze zien dat een fietser niet op het fietspad rijdt."

 

En dat was dinsdag het geval. "Na 5 minuten fietsen op de weg hoorde ik plots het getoeter van een betonmixer, die tegelijkertijd langs ons kwam gereden", getuigt Bakelants.

 

"Zoals het een echte wegpiraat betaamt, deed de bestuurder van de betonmixer de deur dicht terwijl hij aan toeteren was."

 

Van Aert reed op dat moment naast Soete. "Wout kon niet anders dan Daan de kant inrijden. Anders was onze wilde weldoener (uit Gent-Wevelgem) wellicht ten hemel gevaren. de actie van de betonmixer was echt disproportioneel"

Het zijn incidenten die spijtig genoeg bijna dagelijks gebeuren op de weg.

Wout van Aert

"Het zijn incidenten die spijtig genoeg bijna dagelijks gebeuren op de weg", reageerde Van Aert zelf op de persconferentie.

 

"Maar we leven nog. Het was zeker geen veilige situatie, maar bijna dood was ik nu ook niet."

 

"De timing was vooral wat ongelukkig. Ik kreeg heel wat ongeruste berichtjes, zelfs van mijn vrouw - die dacht dat ik op dit eigenste moment bijna overreden was. Dat was eigenlijk allemaal voor niks nodig. Still allive!" 

Van Aert en Soete op training in Nederland.
Van Aert en Soete op training in Nederland.

Luister naar de aflevering van Wielerclub Wattage

Kijk naar Wielerclub Wattage op VRT Max