Ga naar de inhoud

Marlen Reusser na solo van 40 km: "Dat was helemaal niet de bedoeling, nu ben ik kapot"

 zo 26 maart 2023 19:40
Reusser ging op 40 km van het einde in de aanval en boekte zo een knappe overwinning.
Reusser ging op 40 km van het einde in de aanval en boekte zo een knappe overwinning.

Na een fantastische solo van maar liefst 40 km, had Marlen Reusser alle tijd om haar overwinning te vieren. Al had die inspanning wel veel krachten gekost. "Ik ben heel blij, al ben ik er mentaal niet helemaal bij door de vermoeidheid."

Op de Baneberg, op 40 km van het einde, plaatste Reusser de beslissende versnelling. Niemand kon de Zwitserse volgen en nadien bouwde ze haar voorsprong stelselmatig uit. 

 

"Het was helemaal niet de bedoeling om al zo vroeg aan te vallen. Ik versnelde om de koers lastig te maken, maar niemand volgde me. Dan kon ik niet anders dan door te zetten." 

 

En of ze doorzette. Achter haar rug werd er hard gekoerst, maar de achtervolgers kwamen nooit dichter. 

 

In het slot was het even schrikken voor Reusser, toen ze haar bocht miste en even het parcours verliet. 

 

"Ik was gewoon niet gefocust. Maar de seingevers hadden het toch duidelijker moeten aangeven, ik was even erg boos op hen. Gelukkig was mijn voorsprong groot genoeg en kon ik alsnog vieren."

Kopecky tevreden over conditie

Lotte Kopecky, ploegmate van Reusser, was uiteraard tevreden met de overwinning van de ploeg. Kopecky kon zich in het slot niet tonen nadat ze werd opgehouden door een val van ploegmate Lorena Wiebes. 

 

"Wiebes kwam vlak voor mij ten val, waardoor ik vol in de remmen moest. Ze is gelukkig oké, en het feit dat Reusser wint maakt veel goed."

 

Kopecky toonde zich met een versnelling op de Kemmelberg en ze geloofde in haar kansen op de overwinning. 

 

"Ik voelde me vandaag goed en wachtte op het juiste moment om aan te vallen. Toen Reusser aanzette, kon niemand volgen en dan was het aan ons om de koers te controleren. De conditie blijft goed, ik voel me klaar voor De Ronde van Vlaanderen."

Bossuyt ontgoocheld na gemiste kans

Een andere landgenote, Shari Bossuyt, liet opnieuw haar hoogvorm zien. De renster van Canyon / Sram Racing was de drijvende kracht in de achtervolging. 

 

Bossuyt zette de tegenaanval met 9 op, maar strandde uiteindelijk op 400 meter van het einde. Ze eindigde uiteindelijk op een 10e plaats. 

 

Na de race was Bossuyt ontgoocheld wegens de gemiste podiumplaats. 

 

"Ik voelde me vandaag heel goed en zat in de juiste groep. Helaas is de race 400 meter te lang, ik ben dan ook heel ontgoocheld."

"Maar ik kan mezelf niks verwijten. Ik probeerde alles om de groep te laten draaien, maar dat lukte niet. Ook vond ik het juiste moment niet om aan te vallen. Ik hoorde al dat het peloton terugkwam en dan moest ik in dienst rijden."

Gerelateerd: