Ga naar de inhoud

1 van de 5 conclusies van Ruben en Ine na Wevelgem: "SD Worx is nog straffer dan Jumbo-Visma"

 zo 26 maart 2023 19:50
Ine Beyen en Ruben Van Gucht hebben 5 conclusies klaar na Gent-Wevelgem.

Met Marlen Reusser heeft SD Worx de kroon op het werk gezet in Gent-Wevelgem. Nog maar eens. SD Worx ontpopt zich elke week nog een beetje meer tot het onklopbare superbastion in het vrouwenwielrennen, zo stellen onze commentatoren Ruben Van Gucht en Ine Beyen vast.

1. SD Worx is de allerstrafste ploeg in het wielrennen, nog straffer dan Jumbo-Visma bij de mannen

Ine Beyen: "Geen enkele ploeg kan tippen aan SD Worx en kan zo domineren. De intrinsieke kwaliteiten zijn er wel bij ploegen als Trek of FDJ, maar de interne samenwerking en de manier waarop ze het bij SD Worx tactisch aanpakken nemen de bovenhand. En dan moeten ze bij SD Worx nog rensters in stelling brengen, zoals een Demi Vollering."

 

"Ze hebben zoveel talent in die ploeg, ze hebben liefst 5 troeven om uit te spelen. Er kan er eens eentje iets proberen, en als dat niet lukt, zijn er nog renster 2, 3, 4 en 5. Dat is een leuke manier om te koersen natuurlijk. Ik denk dat ze de rest van het voorjaar kunnen domineren."

Marlen Reusser is de Dylan van Baarle van SD Worx, zij kan haar kopvrouwen zeges afsnoepen

Ine Beyen: "Dat kan. Maar zo zijn er nog in die ploeg. Rensters kunnen hun eigen kansen zelf creëren. Reusser bijvoorbeeld, ja. Als die weg is, is ze echt gaan vliegen. We hebben dit scenario vorig jaar al in de Tour gezien en nu hier in Wevelgem. Reusser kan dat op elk parcours, denk ik."

3. Voor de Ronde moet de uitdaagster van SD Worx uit een ander peloton komen

Ine Beyen: "Vandaag hebben we niet veel uitdaagsters gezien voor SD Worx. Ik heb me een beetje zitten storen aan de achtervolgsters vandaag."

 

"Ik dacht dat er veel sneller een tegenaanval of toch minstens een draaiende groep tot stand zou komen om die voorsprong van Reusser niet te laten oplopen. Die kwam er uiteindelijk wel, maar veel te laat."

 

"Het is dus inderdaad wachten op andere rensters. Lippert, Van Vleuten, Longo Borghini, Vos en Uttrup Ludwig hebben we nog niet gezien, maar die komen er straks wel bij."

4. Lotte Kopecky mag op haar 2 oren slapen voor de Ronde en Roubaix

Ine Beyen: "Je hebt Lottes demarrages vandaag gezien. Op de Kemmelberg was ze de sterkste. Haar aanvalspogingen zijn al een heel seizoen zeer snedig, veel snediger dan de voorbije jaren. Lotte mag inderdaad op haar 2 oren slapen voor de Ronde." 

5. Shari Bossuyt maakt de aansluiting met de wereldtop

Ine Beyen: "Fantastisch, Shari! We hadden haar vandaag allemaal een podiumplaats gegund, maar er zit nog een straffe sprintster in haar ploeg."

 

"Shari was vandaag weer bij de pinken, dat is geen toeval. Ze bevestigt en kan de koers heel goed lezen."

 

"Shari heeft vorig seizoen kunnen proeven van de grootste wedstrijden en dit jaar mag ze nog meer haar eigen kans gaan. Dat is mooi."

Gerelateerd: