Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Herboren Sep Vanmarcke: "Als ik in Wevelgem 3e kan worden, dan kan ik in de Ronde ook meespelen"

 zo 26 maart 2023 18:01
Sep Vanmarcke was "the best of the rest" in Gent-Wevelgem.

Na twee tweede plaatsen is Sep Vanmarcke vandaag (verrassend) derde geworden in de 85e editie van Gent-Wevelgem. De ervaren Belg wist dat hij goed was, maar vooraf had hij niet op een podiumplaats gerekend.

In de "fleur" van zijn carrière werd Sep Vanmarcke al eens tweede in Wevelgem in 2010 en 2016. Vandaag zat er niet meer in dan een derde plaats na de twee ongenaakbare Jumbo's.

 

"Het is heel de dag heel koud geweest en het was moeilijk om echt te voelen hoe goed ik was", zei hij na de podiumceremonie bij Renaat Schotte. 

 

"De "Kemmels" kwam ik nooit goed over, maar ik voelde me wel steeds beter worden. Ik geloofde dus wel in een goede uitslag, maar wist dat die twee vooraan weg waren. Ik dacht dat het moeilijker zou worden om weg te komen van de sprinters, maar ze begonnen foutjes te maken."

 

Wat zegt deze derde plaats voor de Ronde van Vlaanderen van volgende week? "Als ik in Gent-Wevelgem derde kan worden, dan kan ik in De Ronde ook meespelen vooraan." 

 

"Ik weet ook dat Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel en Wout van Aert buiten schot zijn, maar een mooie prijs zit er zeker in."

 

Mag het in Parijs-Roubaix, toch het hoofddoel van Vanmarcke dit voorjaar, ook zo'n slecht weer zijn. "Het hoeft niet, maar blijkbaar kan ik er toch goed tegen. Je hebt gewoon heel veel geluk nodig om vooraan te komen als het zo goed weer is. Laat het maar droog zijn, dan verloopt alles wat eerlijker."

Ik weet ook dat Pogacar, Van Aert en Van der Poel buiten schot zijn, maar een mooie prijs zit er zeker in. 

Sep Vanmarcke

Frison (4e): "Ploeg is fel veranderd"

Na een sterke koers van Lotto-Dstny viel Frederik Frison net naast het podium in Wevelgem. Ook hij besefte dat er aan Wout van Aert en Christophe Laporte niet veel te doen was. "De besten zijn weggereden op de Kemmelberg. Als je zo rijdt, dan verdien je te winnen."

 

"Achter hen was niet echt een organisatie. Iedereen zat "dik" en vanaf het meer dan een minuut was, wisten we dat het moeilijk zou worden."

 

Frison rijdt een goed voorjaar en dat heeft één reden. "Mijn winter was beter dan andere jaren en ik heb net op het goede moment de topvorm te pakken. De positieve flow in de ploeg draagt er ook toe bij. Alles is fel veranderd en dat merk ik ook."

De positieve flow in de ploeg draagt er ook toe bij. Alles is fel veranderd en dat merk ik ook.

Frederik Frison
Frederik Frison.
Gerelateerd: