Ga naar de inhoud

Wordt Ruud Vormer nog een geheim wapen voor Zulte Waregem in strijd om behoud?

 za 25 maart 2023 12:51
" "
Ruud Vormer viel op 12 februari uit met een sleutelbeenbreuk.

Ruud Vormer kan stilaan weer aan voetballen beginnen te denken. Vraag is of dat net op tijd is om Zulte Waregem nog uit zijn benarde situatie te bevrijden. De Nederlander werd in de winter gehaald voor operatie redding, maar brak begin februari zijn sleutelbeen.

Zulte Waregem staat voorlaatste in de eerste klasse op 3 punten van een veilige plaats. Er zijn nog 4 speeldagen.

Vormer, gehuurd van Club Brugge, zorgde meteen voor een nieuw en positief elan mét puntengewin erbovenop. Maar op 12 februari, in de competitie tegen Oostende, liep het mis: sleutelbeenbreuk, gevolgd door een operatie.

Vandaag tweette de club dat de 34-jarige middenvelder weer op het veld staat. Of hij effectief fit genoeg zal zijn om na de interlandbreak meteen weer mee te spelen, is nog een andere vraag.

Zulte Waregem speelt op 31 maart tegen Antwerp, op 8 april op Charleroi, op 15 april tegen Eupen, de 15e in de stand, en op de slotdag op 23 april thuis tegen Cercle Brugge.

Assists voor zeges

Vormer werd na zijn huurdeal meteen een basispion in het team van de inmiddels ontslagen Mbaye Leye en had met assists tegen KV Mechelen (2-0) en Anderlecht (2-3) zijn aandeel in broodnodige zeges.

In de beker van België scoorde de Nederlander in de kwartfinale tegen STVV (2-0) en was hij vervolgens al out voor de return in de halve finale tegen KV Mechelen (1-0 verlies, na een 1-2 nederlaag in de heenmatch).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.