Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx glundert met bronzen medaille: "Ik heb hier hard voor moeten vechten"

 vr 24 maart 2023 17:52
Een deugddoende bronzen medaille voor Loena Hendrickx.
Een deugddoende bronzen medaille voor Loena Hendrickx.

Loena Hendrickx stond op het podium van het WK kunstschaatsen met een kamerbrede glimlach te genieten van haar bronzen medaille. Ze ging de afgelopen maanden door een diep dal, maar vond het plezier in het schaatsen terug. "Als je geniet van wat je doet, kan je het beste presteren." 

En of haar bronzen plak veel voor Loena Hendrickx betekende. Op adrenaline en eergevoel knokte ze zich van de 5e stek op de korte kür naar het podium na de vrije kür. Een deugddoende medaille, waarmee Hendrickx een moeilijke periode definitief achter zich laat. 

 

"Mentaal was ik de afgelopen maanden niet op mijn allerbeste niveau. Door mijn zilveren medaille op het WK kwam er enorm veel druk op mij te liggen. Door die druk ging ik minder genieten van mijn sport. Hoge verwachtingen waren nieuw voor mij en iets waarmee ik moest leren omgaan."

 

Na haar "mislukte" EK, waar ze als topfavoriete naast het goud greep, nam Hendrickx met ex-hordeloopster Eline Berings een mental coach onder de arm. Dat werpt nu zijn vruchten af.

 

"Ze heeft mij geholpen om de liefde voor het schaatsen terug te vinden. Door de druk ging ik minder genieten van mijn sport. Mijn wedstrijd was ver van foutloos, maar het hoofdoel is geslaagd: mij amuseren. Om dan ook nog met een bronzen medaille naar huis te gaan, voelt als de kers op de taart." 

Ik ben vooral trots dat ik alle twijfels van mij heb kunnen afschaatsen.

Loena Hendrickx

"Ik denk dat ik nog nooit zo hard gevochten heb als vandaag. Daarom betekende deze medaille extra veel voor mij. De adrenaline heeft mij geholpen om net dat tikkeltje meer in mezelf te geloven."


"Als je geniet van wat je doet, kan je het beste presteren. Dat heb ik vandaag andermaal bewezen. Misschien had er meer ingezeten dan een bronzen medaille. Maar ik ben vooral trots dat ik alle twijfels van mij heb kunnen afschaatsen."

Gerelateerd: