Ga naar de inhoud

Tom Boonen verlengt rallycarrière: "Microbe heeft mij stevig te pakken"

 di 21 maart 2023 13:02
Tom Boonen debuteerde dit seizoen in de Rally van Haspengouw.
Tom Boonen debuteerde dit seizoen in de Rally van Haspengouw.

Tom Boonen krijgt maar niet genoeg van de rally. Na zijn BK-debuut in de Rally van Haspengouw zal de oud-wielerkampioen dit seizoen nog 6 andere wedstrijden meepikken. 

Na zijn carrière op 2 wielen heeft Tom Boonen een nieuwe liefde ontdekt. Tijdens zijn wielerpensioen stort hij zich nu vol op de autosport. Vooral op circuits, maar sinds dit seizoen ook in de rally. Zo proefde hij van zijn eerste race in de Rally van Haspengouw met zijn Lancia Delta Integrale 16V. 

 

Boonen debuteerde met met corijder Erwin Mombaerts meteen op een knappe tweede plaats in de Historic klasse. En dat smaakt duidelijk naar meer, want Boonen rijdt nog meer manches. 

 

"Ja, ik heb het goed zitten. De rallymicrobe heeft mij stevig te pakken", aldus Boonen. "Ik heb mij in de Rally van Haspengouw heel goed geamuseerd. In het servicepark was er een heel aangename sfeer en de fans waren heel enthousiast." 

Ik weet dat ik nog heel veel moet leren, maar uiteraard heb ik ook ambitie. 

Tom Boonen

De 42-jarige kampioen rijdt eerst de Rally des Ardennes, gevolgd door de Rally van Wallonië, de Sezoensrally, de Rally van Bertrix, de East Belgian Rally en wellicht de Rally van Spa als afsluiter.


"Het doel is om ervaring op te doen voor de toekomst. Ik weet dat ik nog heel veel moet leren, maar uiteraard heb ik ook ambitie. Maar daar wil ik me nu nog niet over uitspreken. Laat het ons stap per stap doen en genieten van deze mooie sport."

Gerelateerd: