Ga naar de inhoud

Tom Boonen amuseert zich in Haspengouw: "Rally komt het dichtst bij wielrennen"

 ma 27 februari 2023 12:34
" "
Tom Boonen bestuurt een Lancia Delta HF Integrale in het Historic BK.

Uitgerekend in het Vlaamse openingsweekend van de koers was oud-wielerkampioen Tom Boonen aan de slag in de Rally van Haspengouw. Na zijn carrière op 2 wielen ontdekt Boonen (42) volop de wereld van de 4 wielen. Hij deed dat vooral op circuits, maar proefde nu ook van de rally: "En dat is prachtig. Van alle sporten die ik al probeerde, komt het het dichtst bij wielrennen." 

Sportweekend volgde de meervoudige winnaar van de Ronde en Roubaix  in Haspengouw, de eerste manche van het BK 2023. Boonen deed er mee in de Historic-klasse in een Lancia Delta HF Integrale met corijder Erwin Mombaerts.