Ga naar de inhoud

Geen Belgen meer op WST Classic snooker: Ben Mertens in tweede ronde uitgeschakeld

 zo 19 maart 2023 19:23

Geen tweede overwinning op een rij voor Ben Mertens op de WST Classic. Het 18-jarige snookertalent versloeg eerder deze week nog de ervaren Ricky Walden, maar in de tweede ronde was Pang Junxu te sterk. De Chinees speelde onze landgenoot met 4-0 naar huis. Luca Brecel (WS-10) en Julien Leclercq (WS-77) gingen er vrijdag al uit.   

Ben Mertens (WS-104) heeft zich zondag in Sheffield niet voor de 1/16e finales van de WST Classic kunnen plaatsen. 

 

In de tweede ronde ging de 18-jarige Oost-Vlaming met 4-0 kansloos onderuit tegen de Chinees Pang Junxu (WS-46). Die liet daarbij breaks van 63, 90, 78 en 53 noteren.

 

Mertens was de laatste Belgische deelnemer. Luca Brecel (WS-10) en Julien Leclercq (WS-77) gingen er vrijdag al in de eerste ronde uit.   

 

Ook de Engelsman Ronnie O' Sullivan (WS-1), de Australiër Neil Robertson (WS-4) en de Welshman Mark Williams (WS-8) zullen de eerste editie van het toernooi niet winnen. 

 

O'Sullivan gaf wegens een elleboogblessure forfait voor zijn duel tegen David Grace (WS-69). Robertson moest met 4-3 de duimen leggen voor Oliver Lines (WS-65) en Williams moest met dezelfde score in een Welsh onderonsje zijn meerdere erkennen in zijn pupil Jackson Page (WS-61).

Gerelateerd: