Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 5  /  18 - Danilith Nokere Koerse
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wout van Aert na 3e plek in Sanremo: "Mathieu was heel sterk, ik heb nergens spijt van"

 za 18 maart 2023 17:18
Wout van Aert
Wout van Aert is 3e geworden in Milaan-Sanremo.

Wout Van Aert zat waar hij moest zitten in de finale van Milaan-Sanremo, maar heeft uiteindelijk de duimen moeten leggen voor Mathieu van der Poel. "Hij was heel sterk", bekende Van Aert na afloop bij Sporza.

Na de jump van Mathieu van der Poel beet Wout van Aert samen met Ganna en Pogacar zijn tanden stuk in de achtervolging. Meer dan de 3e plaats zat er niet meer in voor onze landgenoot.

 

"Daarmee moet ik tevreden zijn. Ik heb nergens spijt van", vertelde Van Aert na de finish. "Mathieu was heel sterk en deed de juist move op het juiste moment. Felicitaties aan hem, de sterkste heeft gewonnen. Voor mij zat er niet meer in."

 

"Het was een heel snelle Milaan-Sanremo, de ontsnapping was nooit ver weg. Op de Cipressa ging het makkelijker dan verwacht, waardoor we met een grote groep de Poggio opdraaiden."

Ik stond op breken en op dat moment versnelde Mathieu nog. Daar was niks tegen te beginnen.

Wout van Aert

"Ik had wel gehoopt om met Jan (Tratnik) en Christophe (Laporte) aan de Poggio te kunnen beginnen, maar we hadden Christophe eigenlijk al moeten gebruiken in de aanloop naar de Poggio."


"Op de Poggio zat ik volledig à bloc toen Pogacar aanviel, ik kon nog net mee. Ik was aan het aftellen naar de top. Ik stond op breken en op dat moment versnelde Mathieu nog. Daar was niks tegen te beginnen."


"In de afdaling heb ik nog geprobeerd om het gat niet groter te laten worden, maar de kloof was toch te groot. In de sprint laat ik me dan nog in de luren leggen door Ganna. Gelukkig was dat niet voor de 1e plaats. Ik was in de finale wel waar ik wilde zijn. Hopelijk kan ik in de komende weken nog een tikkeltje beter doen."

Van Hooydonck: "Niet waarvoor we gekomen waren"

Nathan Van Hooydonck reed Milaan-Sanremo in dienst van Wout van Aert. "Ik heb eigenlijk niks meegekregen van de finale. Ik probeerde Wout zo goed mogelijk vooraan te brengen bij de Cipressa. Daarna was mijn werk af", doet hij zijn verhaal.

 

"Wout staat wel op het podium, maar dat is niet waarvoor we gekomen waren. Ik denk dat hij zich goed voelde, maar je kunt niet altijd winnen."

 

"Dat we onderweg Tratnik verloren, heeft zeker een rol gespeeld. Jan is een renner die er normaal gezien na de Poggio altijd nog bij zit. Het was ook de bedoeling om nog iemand bij Wout te hebben na de Poggio, om eventuele demarrages op te vangen. Jammer, maar dat hoort erbij."

 

"Zo winnen, is supersterk van Mathieu. Op die manier zou iedereen wel Milaan-Sanremo willen winnen. Heel knap.”

Gerelateerd: