Mag Union dromen van halve finale? Revelatie treft het Duitse Leverkusen in kwartfinale Europa League

 vr 17 maart 2023 13:16
" "
Union speelt eerst uit op 13 april, op 20 april is de return in Brussel.

Geen droomaffiche, maar wel een sportief interessante tegenstander voor Union. De Belgische revelatie treft het Duitse Leverkusen in de kwartfinale van de Europa League. Eerder dit seizoen toonde Club Brugge al in de Champions League dat de nummer 9 uit de Bundesliga te kloppen is.

Union moet op 13 april eerst in Duitsland aan de bak, op 20 april mag het in het Lotto Park proberen het halvefinaleticket te behalen. Met Union Berlijn wipte Union in de vorige ronde ook al een Bundesliga-club, Berlijn was de nummer 4 in Duitsland.

Leverkusen belandde als nummer 3 in de groep van Club Brugge in de Europa League, waar het eerst het Monaco van Philippe Clement uitschakelde. In de 1/8e finales ging Ferençvaros uit Hongarije voor de bijl met 2 keer 2-0.

Leverkusen nam afgelopen winter onze landgenoot Noah Mbamba over van Club Brugge, hij behoort echter niet tot de Europese selectie.

Loting kwartfinales:

Manchester United (Eng) - Sevilla (Spa)
Juventus (Ita) - Sporting Lissabon (Por)
Leverkusen (Dui) - Union
Feyenoord (Ned) - AS Roma (Ita)

Halve finales:
Juventus/Sporting - United/Sevilla
Feyenoord/Roma - Leverkusen/Union

Feyenoord of Roma bij eventuele halve finale

De andere affiches in de kwartfinales zijn Manchester United-Sevilla, Juventus-Sporting Lissabon en Feyenoord-AS Roma. Dat laatste duel is een heruitgave van de finale van de Conference League van vorig seizoen, gewonnen door Roma.

De UEFA lootte meteen ook voor de halve finales. Stoot Union door, dan wacht de winnaar van Feyenoord of Roma.

De halve finales zijn op 11 en 18 mei. De finale is op 31 mei in de Puskas Arena in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: