Ga naar de inhoud

Bart Verbruggen na wereldmatch: "Ik moet een berichtje sturen naar de doelman van Cercle"

 do 16 maart 2023 23:56
Bart Verbruggen keepte een ijzersterke wedstrijd in het Estadio de la Cerámica.

Villarreal probeerde zowat alles, maar Anderlecht-doelman Bart Verbruggen was onklopbaar in het Estadio de la Cerámica. Met een reeks reddingen, de ene nog straffer dan de andere, loodste de Nederlandse doelman paars-wit mee naar de kwartfinales van de Conference League. "Het team heeft een heel goede verdedigende prestatie geleverd."

Kort na de rust leek het eindelijk raak voor Villarreal. Verbruggen loste de bal op een verre knal van Cuenca en Spaans international Gerard Moreno kreeg een reuzenkans in de herneming, maar Verbruggen pakte nog uit met een wonderlijke reflex.

"Ik moest die bal pakken, want ik gaf zelf die rebound weg. Ik zei net tegen mijn collega-keepers dat ik de doelman van Cercle een berichtje moet sturen voor de inspiratie. Hij maakte afgelopen weekend exact zo'n redding tegen ons. Ik ben blij dat ik die bal kon pakken."

Anderlecht kwam vooral in de eerste helft niet onder de druk van Villarreal uit. "Het was niet echt een schiettent, maar het waren wel aanvalsgolven. We wisten dat dit een heel goede ploeg is, die heel sterk is aan de bal. Maar bij ons zette iedereen zijn lichaam ervoor om alles af te blokken. Het team heeft een heel goede verdedigende prestatie geleverd."

Iedereen deed er alles aan om geen tegengoal te slikken. Het is fantastisch om daar als keeper deel van uit te maken."

"In de tweede helft hadden we het iets beter voor elkaar en konden we de bal bij vlagen iets beter vasthouden. Toen konden we ook even zelf het tempo van de wedstrijd bepalen. Het was gewoon een goede prestatie."

In de extra tijd was Verbruggen nog eens de redder in nood toen hij op de valreep de gelijkmaker van Jackson kon vermijden. "Ik weet niet meer wat er daar gebeurde. Ik kon de bal nog met mijn voet wegdoen, ik reageerde gewoon op wat ik zag."

"Ook in die situatie zag je dat iedereen er alles aan deed om geen tegengoal te slikken. Het is fantastisch om daar als keeper deel van uit te maken."

Meer reacties uit het Anderlecht-kamp:

  • Jan Vertonghen: "Na die eerste 20 minuten hadden we niet verwacht om hier nu te staan lachen. Ik heb toen Bart en Zeno af en toe aangekeken... Het was een stormloop, elk balbezit van Villarreal was een kans. Dat was even overleven, dat wisten we ook. In de tweede helft kwamen we beter voor de dag. Ons positiespel was toen beter, we wonnen meer de tweede bal. We wisten de bal in de ploeg te houden en dat is de reden dat we vandaag gewonnen hebben. De wedstrijd tegen Gent was een uitzondering, maar sinds januari zitten we in een stijgende lijn. We willen voor elkaar door het vuur gaan, die sfeer zit echt in het team."

  • Islam Slimani: "We hebben een goede match gespeeld, we waren solide. We hebben heel goed verdedigd en onze kans benut om die goal te maken. Het is normaal dat we afgezien hebben tegen zo'n grote ploeg met zulke sterke spelers. Om te groeien moet je lijden. We wisten dat we hier iets konden neerzetten als we het plan van de coach volgden. Het was een mooi opgebouwd doelpunt, ik ben er om af te werken. Maar het belangrijkste is de kwalificatie. We moeten nu zo ver mogelijk proberen te raken. We zijn een jonge ploeg, die zonder druk kan spelen."

  • Brian Riemer: "Ik ben heel tevreden over onze twee wedstrijden. In het Lotto Park toonden we hoe sterk we aan de bal waren, hier moesten we vechten voor elke centimeter. Voor geen enkele ploeg die hier komt, is het makkelijk. We wisten dat we sterk moesten zijn, erin moesten geloven en ook wat geluk nodig hadden. Dat kwam vandaag allemaal samen. Ik ben heel tevreden over onze prestatie, we zagen opnieuw een verenigde club met de spelers op het veld én de fans. Het was ongelofelijk hoe zij het team vooruitstuwden. Tegen een ploeg als Villarreal heb je wat geluk nodig, die zet je niet zomaar opzij. Het verschil was dat wij onze 100 procent-kans benut hebben en de 100 procent-kans die zij hadden werd gered door onze doelman. Het hele team was fantastisch, maar Bart zorgde ervoor dat we geen verlengingen moesten spelen. We hebben de favoriet van het toernooi uitgeschakeld, nu moeten we blijven gaan. We geloven in onszelf."
Gerelateerd: