Ga naar de inhoud

Red Lions willen met Europese titel meteen olympisch ticket veroveren: "Wat verrassender voor de dag komen"

 di 14 maart 2023 17:35

De Belgische hockeymannen zijn begonnen aan hun voorbereiding op het EK, dat  in augustus plaatsvindt. Aan een Europese titel is een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen verbonden. "Dat ticket zou ons toelaten om een zo goed mogelijk programma op te stellen richting de Spelen", zegt Red Lion Tom Boon.

Op 500 dagen van de Olympische Spelen in Parijs zijn de Red Lions voor het eerst sinds de verloren WK-finale tegen Duitsland samengekomen in Wilrijk.

 

Het is meteen ook het startschot van hun voorbereiding op het EK hockey in Mönchengladbach (Duitsland) komende zomer.

 

De Red Lions mikken er op de Europese titel, die directe kwalificatie voor de Spelen oplevert.

 

"We kunnen ons niet voorstellen dat we de kwalificatie voor Parijs zouden mislopen, zelfs niet als we uiteindelijk een kwalificatietoernooi zouden moeten afwerken", vertelde Tom Boon.

 

"Maar het olympisch ticket meteen veroveren, zou ons toelaten het best mogelijke programma richting de Spelen op te stellen."

We zijn 500 dagen verwijderd van de Spelen, het is aan ons om de lat hoger te leggen en misschien wat verrassender voor de dag te komen.

Aanvoerder Felix Denayer

Aanvoerder Felix Denayer benadrukt het voordeel van een snelle kwalificatie voor de Spelen.

 

"We konden eerder al vaststellen dat een snelle kwalificatie de zaken gemakkelijker maakt voor de ontwikkeling van de groep, zeker in de winterperiode."

 

"We zijn 500 dagen verwijderd van de Spelen, het is aan ons om de lat hoger te leggen en misschien wat verrassender voor de dag te komen."

Gerelateerd: