Ga naar de inhoud

Eddy Demarez worstelt met vraag na verloren WK-finale: "Wat als wapen Alexander Hendrickx erbij was?"

 ma 30 januari 2023 06:35
" "
De strafcornerspecialist viel uit in de groepsfase met een knieblessure.

Teleurstelling. Het codewoord voor Eddy Demarez na een zenuwslopende WK-finale. De Red Lions trokken dit keer aan het kortste eind in de shoot-outs, waardoor Duitsland nipt het goud wegkaapte. "Opnieuw de WK-finale halen is ongelooflijk, maar voor deze ploeg is zilver een ontgoocheling", meent onze man in India.

"Het was geweldig goed begonnen...", mijmert Eddy Demarez na de verloren WK-finale. 

 

"Een dubbele voorsprong na knappe goals en plots raken de Lions de controle kwijt in het tweede kwart. Na de aansluitingstreffer van Duitsland kreeg je het gevoel dat het niet meer goed zat in de hoofden van de Belgen."


"De Duitsers speelden niet overweldigend, maar de Belgen kregen geen vat meer op het middenveld. Tot overmaat van ramp komen ze nog eens terug tot 2-2. Want, tja, dat doen ze altijd. En door twijfels bij de Lions valt de 3-2 ook meteen."

Toch had onze man ter plaatste hoop in een goede afloop na de late gelijkmaker van Tom Boon. "Dan denk je: alles komt goed in de shoot-outs." Helaas beslisten de Duitsers daar anders over.

Opnieuw de WK-finale halen is ongelooflijk, maar voor deze ploeg is zilver een ontgoocheling.

Eddy Demarez

Demarez heeft nog een laatste bedenking. Eentje over een speler die niets kon veranderen aan het resultaat. "Je kan onmogelijk zeggen dat Tom Boon het niet goed heeft gedaan, maar ik had het graag nog eens gezien met Alexander Hendrickx erbij." 

 

"Hij is toch een extra wapen die misschien nét dat goaltje meer maakt." Het verschil tussen goud en zilver? "Telkens hij er niet bij is, is het dat laatste. Hopelijk zijn de Lions niet "vervloekt" zonder hem."

 

"Opnieuw de WK-finale halen is ongelooflijk, maar voor deze ploeg is zilver een ontgoocheling", maakt hij de balans op. Dat de Belgen met de Fair Play-prijs naar huis mogen, biedt weinig troost.

"Ook Vanasch en Wegnez zullen hun individuele prijzen voor beste keeper en middenvelder met veel plezier inruilen voor een gouden plak", weet Demarez. "Maar reken er maar op dat ze hun zinnen nu op de Spelen in Parijs zetten."

Gerelateerd: