Ga naar de inhoud

Vrijdag eerste selectie Tedesco: "Zou Mignolet laatste Rode Duivel zijn die deze week nog stopt?"

 ma 13 maart 2023 22:02
Simon Mignolet werd dit jaar 35, Vertonghen wordt binnenkort 36.

Een nieuwe bondscoach en al zeker niet de namen van Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet op zijn selectielijstje voor de volgende twee interlands. Na zes jaar Roberto Martinez is het vrijdag echt nog eens uitkijken naar wie opgeroepen zal worden (en wie niet) voor de nationale ploeg.

Vrijdag maakt Domenico Tedesco zijn eerste selectie bekend voor de interlands tegen Zweden en Duitsland. 

 

Na Eden Hazard en Toby Alderweireld weten we sinds vandaag officieel dat ook naar Simon Mignolet geen oproepingsbrief meer moet worden gestuurd.


De doelman, die altijd werd opgeroepen (als hij fit was), maar in de schaduw van Thibaut Courtois in verhouding niet veel speelde - 35 keer in totaal - , debuteerde tegen Oostenrijk in 2011 en maakte twee EK's en drie WK's mee.


"Ik begrijp de keuze van Mignolet wel", reageert Franky Van der Elst niet verrast op het net binnengelopen nieuws in De Tribune. "Mignolet is vorige week 35 jaar geworden en was reservedoelman. Nu kan hij zich concentreren op Club Brugge."

Toby Alderweireld heeft de vlucht vooruit genomen.

Stef Wijnants

Simon Mignolet deze week, Toby Alderweireld een week eerder. Toeval is het wellicht niet dat twee spelers in aanloop van de eerste selectie van Domenico Tedesco hun afscheid aankondigden.


Na het WK zei Alderweireld nochtans dat hij wel nog beschikbaar bleef voor de nationale ploeg. 

 

"De nieuwe bondscoach heeft met Alderweireld gesproken. Het moet zijn dat de speler van Antwerp te horen heeft gekregen dat hij niet meer zeker is van zijn plaats", zegt Stef Wijnants in De Tribune.


"Alderweireld heeft de vlucht vooruit genomen. Iemand met zijn status zal wel niet meer op de bank willen zitten." 

 

"Bij Mignolet is het afscheid minder verrassend. Ik denk niet dat de nieuwe bondscoach persoonlijk met Mignolet heeft gesproken."

Vertonghen, Witsel, Mertens...

Als er nog gevestigde waarden van de afgelopen jaren bij de Rode Duivels zijn die het gevoel hebben dat ze vrijdag gepasseerd zullen worden of die denken voortaan tevreden te moeten zijn met een invallersrol, dan hebben ze nog enkele dagen om de eer aan zichzelf te houden. 

 

Franky Van der Elst zou niet verrast zijn dat het voorbeeld van Mignolet en Alderweireld nog navolging zal krijgen voor vrijdag. 

 

"Zal Jan Vertonghen nog voortdoen?", vraagt Van der Elst zich af.

 

"Alderweireld heeft geen slecht WK gespeeld en zijn seizoen is tot nu beter dan bijvoorbeeld dat van Jan Vertonghen", vult Stef Wijnants aan.

 

"Met Axel Witsel heeft Tedesco gesproken, dat weet ik. In de periode van de Madrileense derby is de bondscoach naar Madrid gevlogen en heeft hij met Witsel en Courtois gesproken."

Veel zal ook afhangen van het systeem waarmee Tedesco wil spelen.

Franky Van der Elst

"Gaat Witsel nog worden opgeroepen? En wat met Dries Mertens? In Genk zijn ze in elk geval zeer nerveus. Als Mike Trésor of Bryan Heynen (die op dezelfde positie als respectievelijk Mertens en Witsel spelen) nu niet worden opgeroepen, wanneer dan nog wel?"


En de twee steunpilaren van Genk zijn niet de enige mogelijke nieuwkomers. "Romeo Lavia is een optie. Hij doet het blijkbaar goed bij Southampton", zegt Van der Elst.


"Veel zal ook afhangen van het systeem waarmee Tedesco wil spelen. Als je bijvoorbeeld met vier verdedigers wil spelen, dan heb je wel een linksachter nodig."


Is Domenico Tedesco een revolutionair of een aanhanger van de evolutie? Vrijdag weten we het antwoord.

Gerelateerd: