Ga naar de inhoud

De inspanning van de dag? Filippo Ganna mist waaierslag en zet het eigenhandig recht

 do 9 maart 2023 09:35
Filippo Ganna.

In Tirreno-Adriatico was er gisteren veel lof voor lead-out Mathieu van der Poel, maar dé krachttoer kwam van Filippo Ganna. De leider had zich laten verrassen door de waaiercoup van Jumbo-Visma, maar veroverde toch zijn stekje in het eerste trosje na enkele fenomenale strepen. 

Op zowat 15 kilometer van de finish trok Jumbo-Visma het gisteren op de kant in Tirreno-Adriatico.

 

Filippo Ganna had zich even in slaap laten wiegen en leek een van de vele slachtoffers te worden toen het scheurde.

 

Dat Ganna met een fiets kan trappen, weet iedereen. Maar wat hij gisteren uit zijn dijen schudde, was indrukwekkend.

 

De Italiaan van Ineos baande zich een weg naar voren en reed als het ware een tijdrit langs het peloton richting de eerste waaier.

 

Meestal is dat niet de meest verstandige optie voor een coureur en is het logischer om met een tweede waaier de bres te dichten, maar met zulke benen schrijft Ganna zijn eigen wetboek. 

 

Jasper Philipsen was alvast een ooggetuige en kon meeglippen met Ganna: "Ik zat met pijn in zijn slipstream", vertelde de latere ritwinnaar. 

 

Niet veel later zou uiteindelijk het hele peloton terugkeren, maar Ganna heeft nog maar eens onderstreept over welke motor hij beschikt.

 

De uurrecordhouder hoopt die paardenkracht vooral te kunnen benutten tijdens onder meer Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix.

Bekijk de beelden met Deens commentaar:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: