Voor Vandenbempt is Standard dé uitdager van "zielloos" Club: "Wel het soort voetbal voor de top 4"

  In zijn wekelijkse ochtendanalyse op Radio 1 blikte Peter Vandenbempt terug op het voorbije voetbalweekend. Onze commentator vond Club Brugge mentaal opnieuw de grote verliezer, noemt Standard als zijn grootste uitdager voor een Champions Play-off-ticket en ziet ook in Antwerp een titelkandidaat.

  Wanprestatie van zielloos Club Brugge

  De uitslag van het weekend was de 3-0-nederlaag van Club Brugge bij KV Oostende. De overwinning tegen AA Gent vorige week werd het prille begin genoemd van een wederopstanding die om bevestiging vroeg. Meer werd er ook niet van gemaakt. 

   

  Dat bleek terecht vrijdag, een totale wanprestatie van een zielloos, dolend elftal dat afgetroefd en afgebluft werd door KV Oostende, een ploeg die voor het laatst gewonnen had op 6 november. Het had 8 van zijn laatste 11 wedstrijden verloren en staat eigenlijk met anderhalf been in tweede klasse.

  De manier waarop die spelers, die zich toch een paar maanden geleden in de achtste finales van de Champions League hebben gevoetbald, over het veld sloften was een belediging voor het instituut Club Brugge.  

  Peter Vandenbempt

  De manier waarop die spelers, die zich toch een paar maanden geleden in de achtste finales van de Champions League hebben gevoetbald, over het veld sloften was een belediging voor het instituut Club Brugge.  


  Ook hoe het de overwinning van vorige week tegen Gent aangreep om aan te tonen dat onder Scott Parker wel degelijk goed en efficiënt gewerkt was en dat al eerder ook al zichtbaar was, maar in Oostende hebben de spelers er toch niets aan gedaan om de trainer zijn ideeën te steunen. 


  Dat is geen fijne gedachte aan de vooravond van het afscheid van de Champions League in Lissabon. Met dezelfde slappe prestatie krijg je dubbele cijfers, uitgerekend tegen het sterke Benfica, waar je op zoek moet gaan naar vertrouwen voor die belangrijke wedstrijd tegen Standard van zondag.

  De spelers hebben niets gedaan om de ideeën van Parker te steunen.

  Standard: topkandidaat voor top 4