Ex-voetballer Onur Kaya baat nu een ijssalon uit: "Trainer worden was niets voor mij"

  Onur Kaya werpt een blik op het aanbod van zijn crèmerie.

  Onur Kaya (36), de voormalige aanvoerder van KV Mechelen, borg zowat een jaar geleden zijn voetbalshirt op en heeft zijn leven een verrassende wending gegeven. Kaya baat nu een ijssalon uit in Schaarbeek. Sporza ging bij hem op bezoek, proefde van het lekkere ijs en haalde ook herinneringen op. Maar ook de vreselijke aardbeving in Turkije - Kaya is van Turkse afkomst - kwam aan bod. 

  Onur Kaya heeft Turkse roots en de aardbeving in Turkije grijpt hem dan ook erg aan. Zo woont de moeder van Kaya en haar familie in Istanbul. 

   

  "Het hele land is in shock" zegt Kaya,"en zelfs in Istanbul hebben de mensen schrik, sommigen kunnen 's nachts niet slapen."

   

  "De Turkse regering heeft wat mij betreft compleet gefaald", zegt Kaya. "Mensen hebben overal schrik dat hun huizen niet sterk genoeg zijn gebouwd."

   

  "Ik kan me nauwelijks inbeelden hoe de slachtoffers zich daar voelen en wat ze hebben meegemaakt."

  Onur Kaya in zijn nieuwe habitat.

  "Ik ben niet meer afhankelijk van het voetbal"

  De sierlijke ex-voetballer heeft een opvallende carrièrebocht gemaakt.

   

  "Ik heb dit ijssalon samen met een vriend uit de grond gestampt", aldus Kaya. "Eigenlijk eet ik niet speciaal graag ijs, maar onze mangosmaak kan ik je zeker aanraden." 

   

  "We maken het ijs elke dag vers. Dat vind ik belangrijk, we bieden de mensen kwaliteit."

   

  "Ik ben nu bijna een jaar gestopt met voetballen", vertelt Kaya. "Ik mis de fysieke trainingen niet echt (lacht), maar het groepsgevoel, dat mis ik wel". 


  "Trainer worden zou niets voor mij geweest zijn. Ik heb het wel gezien in het voetbalwereldje", vervolgt hij. "Er is veel veranderd intussen."

  Onur Kaya sloot zijn profcarrière af bij KV Mechelen.

  Onur Kaya zette vorig seizoen een punt achter zijn carrière

  Onur Kaya won zowel met Lokeren, als Zulte Waregem en KV Mechelen de beker in zijn carrière. "Ik ben een echte bekerman", lacht Kaya. "Dat geeft als speler een geweldig gevoel."

   

  "Vooral die bekerfinale met Zulte Waregem in 2017 blijft me bij", zegt hij. "We wonnen met strafschoppen van Oostende. Geweldig spannend."

  De clubs van Onur Kaya

  • 2005-2010 Vitesse (Ned)
  • 2010-2014 Charleroi
  • 2014-2015 Lokeren
  • 2015-2018 Zulte Waregem
  • 2018-2022 KV Mechelen