Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 5  /  18 - Danilith Nokere Koerse
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wielerclub Wattage twijfelt of we beste Van Aert zullen zien in klassiekers: "Verwachtingen bijstellen kan geen kwaad"

 do 2 maart 2023 10:58
Wout van Aert is enkele dagen ziek geweest tijdens zijn hoogtestage op de Teide.
Wout van Aert is enkele dagen ziek geweest tijdens zijn hoogtestage op de Teide.

Heeft de ziekte op stage een grotere impact gehad op Wout van Aert dan we denken? "Misschien had Wout beter ook de Tirreno geschrapt. Dan kon hij 2 weken langer op hoogtestage en toewerken naar het gewenste niveau", zegt Jan Bakelants in onze gloednieuwe podcast Wielerclub Wattage.

Begin deze week kondigde Wout van Aert (Jumbo-Visma) zijn forfait aan voor de Strade Bianche. Ziektekiemen op stage hebben zijn voorbereiding in de war gestuurd.

 

"Ik vind het raar dat Wout voor een van zijn droomkoersen afzegt", zegt zijn maatje Jan Bakelants.

 

"Wout is een superkampioen. Maar als je ziet waar hij overal acte de présence geeft, dan moet hij daar ergens eens de rekening voor betalen. Zijn batterij kan niet eindeloos blijven leeglopen."

 

2 dagen na de Strade Bianche komt Van Aert wel aan de start van Tirreno-Adriatico. "Was het niet beter geweest dat Wout ook voor die wedstrijd had afgezegd?", vraagt Bakelants zich af.

 

"Dan kon hij nog 2 weken langer op hoogtestage blijven en toewerken naar het gewenste niveau."

 

De beste Van Aert zullen we volgens Bakelants niet zien in de klassiekers. "Het is altijd maar normaal dat Wout meteen komt meedoen om te winnen. Misschien kan het geen kwaad om de verwachtingen eens wat bij te stellen."

Boonen: "Wout is zijn verstand beginnen te gebruiken"

Tom Boonen maakt zich geen zorgen over Van Aert, die vooral focust op een eerste zege in een kasseimonument.

 

"Ik denk dat Wout eindelijk zijn verstand is beginnen te gebruiken. Hij wil niet meer overal proberen goed te zijn en pikt er nu zijn wedstrijden uit."

 

"Wout wordt 29, zoveel kansen krijgt hij niet meer om mee te doen voor winst in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix", zegt Boonen, die zelf 3 keer de Ronde won en 4 keer triomfeerde in Roubaix.

 

"Als Wout de komende jaren eens ziek wordt of valt in het voorjaar, dan schieten er maar 2 of 3 kansen meer over. Het is gewoon tijd om die topklassiekers te winnen."

Ik ben in 2011 ook eens ziek geworden, daags voor de Tirreno. Dat heb ik toen een heel voorjaar lang meegedragen.

Tom Boonen

Al sluit Boonen niet uit dat die ziekte op hoogtestage roet in het eten kan gooien.

 

"Ik ben in 2011 ook eens ziek geworden, daags voor de Tirreno. Dat heb ik toen een heel voorjaar lang meegedragen", zegt Boonen, die de griep had.

 

"Ik heb dat jaar wel nog Gent-Wevelgem gewonnen en eindigde 4e in de Ronde van Vlaanderen. Maar ik ben toen nooit top geweest."

Beluister de podcast of bekijk de video op VRT MAX

Gerelateerd: