Ga naar de inhoud

VAR komt opnieuw in opspraak in bekerduel: "Schandalig! Dit is compenseren na voorval Buchanan"

 di 28 februari 2023 23:41

Opnieuw overschaduwde de VAR de Belgische velden. Zulte Waregem moest in zijn halve finale van de Croky Cup met 10 verder na een "onnodige" tussenkomst van de VAR. "Ik begrijp er helemaal niets meer van. Dit kun je gewoon niet meer uitleggen", klonk het uit het kamp van Essevee. Het duurde niet lang vooraleer de parallel met de heisa rond Buchanan getrokken werd.

"Het is schandalig", fulmineerde Zulte Waregem-trainer Mbaye Leye na de terugwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup.

 

Ciranni kreeg er - na een tackle op KV Mechelen-speler Schoofs - een rode kaart. Scheidsrechter Bram Van Driessche bestrafte de speler van Zulte Waregem initieel met geel, maar werd door de VAR teruggefloten. Essevee moest uiteindelijk met 10 verder.

 

"Ik begrijp er helemaal niets meer van", was een ontgoochelde Jelle Vossen duidelijk. "Het moet toch een clear error zijn vooraleer ze mogen ingrijpen? Het duurde 10 minuten. Sorry, maar dan is het niet "clear". Hier moet je gewoon niet ingrijpen. Dit was onnodig. Punt."

 

"En dan halen ze er ook nog eens bij dat Schoofs zijn enkel verzwikt zou hebben in die fase. Oké, zoiets kan, maar is dat tegenwoordig ook al een parameter? Ik heb mijn voet al vaak omgeslagen, hoor."

De VAR wilde zich vandaag gewoon laten zien, omdat er bij Buchanan dit weekend niet ingegrepen is

Jelle Vossen, Zulte Waregem

Bij Zulte Waregem grepen ze meteen terug naar de fase met Buchanan dit weekend. De speler van Club Brugge deelde toen een elleboogstoot uit, maar werd niet bestraft door noch de scheidsrechter noch de VAR.

 

"De VAR wilde zich vandaag gewoon laten zien, omdat er bij Buchanan dit weekend niet ingegrepen is", kaderde Vossen het voorval. "Dit gaat hier wel om de halve finale van een beker, hé? Dit kun je gewoon niet verklaren."

 

"Ik kan het niet anders zeggen dan in de woorden van Hein Vanhaezebrouck: dit is het failliet van de VAR", sloot ook Leye zijn interview af.

Bekijk de volledige interviews met Vossen en Leye:

Gerelateerd: