Ga naar de inhoud

Thomas De Gendt na dagje in de aanval: "Ik ben hier conditie aan het verliezen"

 vr 24 februari 2023 14:09

Zoals alleen hij dat kan, trok Thomas De Gendt vandaag ten aanval in de vijfde rit van de UAE Tour. Hij raakte spelenderwijs voorin en maakte er daarna een goede training van zo'n 100 kilometer van. "De wattages liggen in het peloton veel te laag", zei hij na zijn inspanning.

In het begin van de vijfde rit dacht in eerste instantie niemand aan aanvallen. Maar met de eerste tussensprint in zicht gingen plots Josef Cerny en Louis Vervaeke ervandoor. Thomas De Gendt glipte mee, samen met Geoffrey Bouchard.

 

"We waren eigenlijk een beetje aan het spelen toen we bidons gingen halen. Ineens reden we door, maar na de tussensprint gingen ze met z'n drieën aan de kant en maakte ik er nog een goede training van."

 

"Ik heb ook de Ronde van Oman gereden en qua wattages vallen die wedstrijden hier tegen", zegt De Gendt verrassend. "Ik ben hier conditie aan het verliezen want in het peloton is het echt veel te gemakkelijk. Vandaag was dus een betere dag."

 

Aan de ritzege dacht De Gendt nooit? "Ik heb mijn tempo gekozen en probeerde de hele tijd 300 watt te rijden. Nadien was het in de laatste 30km in de tegenwind niet nuttig om nog lang voorop te blijven. Er zijn hier 20 sprinters die willen winnen, wij ook. Dus het was zeker niet de bedoeling om vanuit de vlucht te winnen."  

Er zijn hier 20 sprinters die willen winnen, wij ook. Dus het was zeker niet de bedoeling om vanuit de vlucht te winnen.

Thomas De Gendt
Gerelateerd: