Ga naar de inhoud

Anderlecht krijgt zware opdracht tegen Villarreal, Gent tegen Basaksehir

 vr 24 februari 2023 13:20

Anderlecht heeft het niet getroffen bij de loting voor de Conference League. Paars-wit staat in de achtste finales tegenover Villarreal, de nummer 9 uit La Liga. AA Gent staat een Turks avontuur te wachten tegen Basaksehir.

Ze hadden allebei een strafschoppenreeks nodig om de tussenronde te overleven, maar Anderlecht en AA Gent staan wel in de achtste finales van de Conference League.

 

Daar wacht een groepswinnaar van de Conference League hen op. Een herkansing tegen West Ham voor Anderlecht en Djurgardens voor AA Gent was mogelijk, maar ze krijgen een nieuwe uitdaging voorgeschoteld.

 

Anderlecht zal zijn tenen moeten uitkuisen tegen Villarreal, de nummer 9 uit de Spaanse competitie. Twee jaar geleden stak Villarreal nog de eindzege in de Europa League op zak.

 

"We weten allemaal dat er geen gemakkelijke wedstrijden zijn in de 1/8e finales van een Europese competitie", zegt Anderlecht-trainer Brian Riemer. "Villarreal heeft het de laatste jaren erg goed heeft gedaan in Europa. Op dit moment hebben ze het ook wat moeilijk in de competitie, maar het is gewoon een heel goed team."

 

"Ik denk dat het twee geweldige wedstrijden worden voor de fans, met twee voetballende teams die het tegen elkaar opnemen. Ik kijk echt uit naar deze nieuwe kans om te tonen hoe goed we kunnen zijn. Het is een moeilijke opgave, dat is zeker, maar we zijn er klaar voor."

 

Voor AA Gent wordt het in de achtste finales een duel tegen Basaksehir, de club van de Turkse president Erdogan. Basaksehir staat momenteel 3e in de Turkse competitie.

 

Zowel AA Gent als Anderlecht speelt op 9 maart eerst thuis, op 15 maart moet AA Gent naar Turkije, op 16 maart volgt de terugwedstrijd van Anderlecht in Spanje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: