Ga naar de inhoud

Lichaam van Ghanese voetballer Atsu gevonden onder puin in Turkije: "Vrede zij met jou"

 za 18 februari 2023 11:15
Daarop bleef hij in het land en vertrok hij niet zoals gepland met het vliegtuig enkele uren voor de ramp.
Christian Atsu maakte de avond voor de aardbeving de winnende goal voor zijn team Hatayspor.

De hoop was eigenlijk al lang weg, maar is vanochtend helemaal vervlogen. Het lichaam van de Ghanese voetballer Christian Atsu is teruggevonden onder het puin van het gebouw waar hij woonde. Hij is het zoveelste slachtoffer van de aardbeving in Turkije en Syrië. Dat maakte zijn manager vanochtend bekend.

Atsu is een van de tienduizenden doden van de natuurramp, maar zijn naam ging de dag van de aardbeving de wereld rond. Op 5 februari, de avond voor de vernietigende natuurramp, was de speler van Hatayspor de matchwinnaar tegen Kasimpasa (1-0).

Volgens de teammanager zou Atsu normaal enkele uren voor de aardbeving het vliegtuig nemen, maar besloot de 31-jarige linksbuiten bij de club te blijven, nadat hij de winning goal had gemaakt.

Er volgden in die eerste uren na de ramp heel wat tegenstrijdige berichten over de oud-speler van Vitesse, Malaga en Newcastle. Zo kwam er van de Ghanese ambassade in Turkije het nieuws dat de 62-voudige international levend was teruggevonden, maar dat bleek fout.

"Atsu's levenloze lichaam is gevonden onder het puin", vertelde de Turkse makelaar Murat Uzunmehmet vanochtend aan journalisten in Hatay, waar de voetballer verbleef. "Momenteel worden meer en meer van zijn zaken gevonden, waaronder ook zijn telefoon."

De club vreest ook nog altijd voor het lot van sportief directeur Taner Savut, die ook nog altijd vermist is.

Bouwpromotor van luxeresidentie opgepakt

Volgens de Turkse media verbleef Atsu in de luxeresidentie Rönesans, een gebouw van 12 verdiepingen, dat volledig instortte en waarbij 800 bewoners zouden bedolven zijn. De bouwpromotor van de residentie is vorige week opgepakt, toen hij Turkije probeerde te verlaten.

Atsu kwam in september bij Hatayspor terecht, dat is de club van Hatay in het zuiden van Turkije, dicht bij het epicentrum van de beving op 6 februari. De aardbeving, gevolgd door heel wat naschokken, maakte al bijna 50.000 slachtoffers in Turkije en Syrië.

Atsu's clubs nemen afscheid: "Vrede zij met jou"

De bevestigde dood van Atsu zorgt voor rouwbetuigingen in de hele voetbalwereld. Verschillende ex-clubs spreken hun droefheid uit.

 

Hatayspor schrijft op zijn sociale media dat Atsu "nooit zal vergeten worden": "Vrede zij met jou, jij prachtig persoon. Er zijn geen woorden om onze droefnis te beschrijven." De Turkse club maakt nog bekend dat de Ghanees in zijn thuisland begraven zal worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: