Ga naar de inhoud

Ronnie O'Sullivan toont geen genade voor Ben Mertens, ook Brecel sneuvelt op Welsh Open

 vr 17 februari 2023 00:21
Ronnie O'Sullivan en Ben Mertens
Ronnie O'Sullivan en Ben Mertens

Ronnie O'Sullivan heeft een einde gemaakt aan het sprookje van Ben Mertens op de Welsh Open. De 18-jarige Belg kreeg in de 1/8e finales een droge 4-0 om de oren van zijn idool. Ook Luca Brecel strandde in de 1/8e finales.

In december had Ben Mertens zijn idool Ronnie O'Sullivan al eens tot het uiterste gedreven op de English Open, de 7-voudige wereldkampioen was dus gewaarschuwd voor de confrontatie met onze jonge landgenoot in de 1/8e finales van de Welsh Open.

 

Dat was eraan te merken, want O'Sullivan was meteen op de afspraak en strafte de foutjes van Mertens genadeloos af. De 4-voudige winnaar van de Welsh Open hoefde niet eens het onderste uit de kan te halen om de jonge Belg met 4-0 de oren te wassen.

 

Exit Mertens dus, die wel kan terugblikken op een uitstekend toernooi. Voor het eerst kon onze 18-jarige landgenoot de 1/8e finales halen op een rankingtoernooi.

 

Ook Luca Brecel sneuvelde donderdagavond in de 1/8e finales. Hij verloor met 4-2 van de Noord-Ier Mark Allen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: