Ga naar de inhoud

Alexander Schmid is eerste Duitse man die goud wint op WK skiën sinds 1989, Sam Maes 9e

 wo 15 februari 2023 15:20
Sam Maes
Sam Maes rondt een van de poortjes op de Roc de Fer-piste.
skiërs
In de parallelslalom nemen twee skiërs het rechtstreeks tegen mekaar op.

Alexander Schmid en Maria Therese Tviberg hebben zich op het WK alpineskiën tot wereldkampioen parallelslalom gekroond.  Bij de mannen kwamen er voor het eerst ook Belgen in actie op dit WK. Sam Maes werd 9e in Méribel (Fra), Armand Marchant bleef steken in de kwalificaties.

Gisteren stond al de parallelslalom voor landenteams op het WK-programma, vandaag werden de individuele titels uitgereikt.

Met Sam Maes en Armand Marchant kwamen na een week ook de eerste Belgen in actie op het WK alpineskiën. Marchant werd in de kwalificaties uitgeschakeld, als 27e.

 

Maes had in de kwalificaties de 11e tijd neergezet, maar verloor in de 1/8e finales zijn duel tegen de Noor Timo Haugan, die uiteindelijk het brons zou wegkapen. Het verschil was miniem: 9 honderdste van een seconde. In de uitslag leverde het Maes de 9e plaats op.

 

De strijd om het goud ging tussen de Duitser Alexander Schmid en de Oostenrijker Dominik Raschner. Over twee slaloms was het verschil tussen beide mannen net geen seconde. Schmid is de eerste Duitse man die WK-goud verovert sinds Hans-Jörg Tauscher in 1989.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Noorse Maria Therese Tviberg, die in de finale in twee manches afrekende met de Zwitserse Wendy Holdener.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
wk alpineskiën
  mannen vrouwen gemengd
afdaling Odermatt Flury  
combiné Pinturault Brignone  
parallel reuzenslalom Schmid Tviberg  
reuzenslalom Odermatt Shiffrin  
slalom Kristoffersen St. Germain  
super-G Crawford Bassino  
team parallel     VS