Ga naar de inhoud

Prachtige binnenkomer: Tim Merlier pakt in Oman eerste zege als vader én als Soudal-QS-renner

 za 11 februari 2023 12:59
Merlier
Tim Merlier vierde zijn zege met een wiegende beweging om de geboorte van zijn zoontje Jules te vieren.

Amper 10 dagen nadat hij voor het eerst vader is geworden van zoon Jules, heeft Tim Merlier al een eerste ruiker voor mama Cameron Vandenbroucke in de wacht gesleept. In de eerste etappe van de Ronde van Oman stak Merlier David Dekker en Axel Zingle de loef af. Arne Marit eindigde 4e.

Het was toch met een klein hartje dat Tim Merlier enkele dagen geleden zijn pasgeboren zoontje Jules moest achterlaten om in Oman zijn eerste officiële koerskilometers van het seizoen af te malen.

Ondanks wat flauw klimwerk was de eerste etappe van de Ronde van Oman op het lijf van de sprinters geschreven. Wie aan een koninklijke sprint met Mark Cavendish dacht, werd teleurgesteld. Cavendish zat kort voor het einde nog goed gepositioneerd, maar de Brit deemsterde weg.

Zoals wel vaker bij Soudal-Quick Step was de voorbereiding op de sprint uit het boekje. Merlier nam geen risico's door er vroeg aan te beginnen, de concurrentie werd op grote afstand gezet.

Met een wiegende beweging à la Romario en Bebeto op het WK van 1994 zette de Belgische kampioen de geboorte van zijn zoontje nog eens extra in de verf. Voor Merlier ook een goeie start van zijn carrière bij zijn nieuwe ploeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Merlier: "Belangrijk om snel te winnen"

In de Muscat Classic gisteren kwam Tim Merlier niet aan sprinten toe, nu kon hij wel zijn kans grijpen. "Het is belangrijk om vroeg op het seizoen te winnen. Zeker ook omdat ik nieuw ben in de ploeg en ik net papa ben geworden. Ik won wel al in het veld, maar dit is belangrijker. Hier ben ik heel blij mee."

 

"Het was een langzame etappe, dus iedereen kon fris aan de sprint beginnen wat het moeilijker maakt om positie te vinden. Al bij al verliep het nog vrij goed. Ik raakte Bert Van Lerberghe voor de laatste bocht even kwijt maar vond hem snel weer terug en kon hem een seintje geven."

 

"Op zijn beurt gaf hij teken aan Jordi Warlop waardoor de sprint kon beginnen. Ik zette iets te vroeg aan, maar gelukkig kon ik het hoge tempo volhouden tot het eind en was het genoeg om te winnen."

Uitslag rit 1
1. Tim Merlier 147 km in 3u31'00"
2. David Dekker (Ned)  
3. Axel Zingle (Fra) allen
4. Arne Marit  
5. Kristoffer Halvorsen (Noo) zelfde 
6. Pascal Ackermann (Dui)  
7. Matthew Walls (GBr) tijd
8. Alexander Salby (Den)  
9. Max Kanter (Dui)  
10. Rüdiger Selig (Dui)  
Stand na rit 1
1. Tim Merlier 3u30'50"
2. David Dekker (Ned) op 4"
3. Jeroen Meijers (Ned) 5"
4. Axel Zingle (Fra) 6"
5. Rodrigo Alvarez (Spa) z.t.
6. Arne Marit 10"
  Ronde van Oman
        winnaar leider
11/02 rit 1 Al Rustaq Fort - Muscat 148 km Merlier Merlier
12/02 rit 2 Muscat - Qurayyat 174 km Jesus Herrada Herrada
13/02 rit 3 Al Khobar - Jabal Haat 152 km Jorgenson Jorgenson
14/02 rit 4 Izki - Yitti Hills 205 km Ulissi Jorgenson
15/02 rit 5 Samail - Jabal Al Akhdhar 153 km Vansevenant Jorgenson