Guardiola vermoedt dat beschuldigingen van concurrenten komen: "Dat is gevaarlijk voor de toekomst"

  Pep Guardiola zegt dat de zaak niet in de hoofden van de spelers kruipt.

  Manchester City zit in vieze papiertjes nadat de Premier League de topclub beschuldigd had van 100 inbreuken op de financiële regels. City-coach Pep Guardiola maakt zich geen zorgen: "Ik ben er zeker van dat de clubbestuurders mij de waarheid vertellen."

  Onheilspellend nieuws kwam er deze week uit Engeland. De Premier League beschuldigde Manchester City ervan dat het talrijke overtredingen heeft begaan tegen de financiële regels.

   

  De klacht werd doorverwezen naar een onafhankelijk commissie, die de zaak verder zal onderzoeken en moet oordelen of er sancties volgen. Dat kan een puntenaftrek of zelfs degradatie zijn.

   

  Coach Pep Guardiola heeft vertrouwen in een goede afloop. "Ik ben er zeker van dat uit het onderzoek zal blijken dat we onschuldig zijn", zegt Guardiola.

  "Ik ben er zeker van dat de bestuurders tegen mij de waarheid vertellen over de zaak. Maar ik betreur het dat we in de ogen van het publiek al veroordeeld zijn."

  Het blijft spijtig dat sommigen ons willen ontnemen wat we op het veld gewonnen hebben.

  City-coach Pep Guardiola

  Guardiola vermoedt dat de beschuldigingen uit de hoek van de concurrenten van de club komen. "Ze scheppen een precedent, dat in de toekomst gevaarlijk kan zijn."

   

  "Ook andere clubs kunnen met verdachtmakingen geconfronteerd worden en beschuldigd worden. Zij zijn blijkbaar van mening dat wij ons niet correct gedragen hebben. We zouden dat kunnen aanvaarden, maar wij verkiezen onszelf te verdedigen", zegt  Guardiola.

   

  Volgens de succescoach kruipt de zaak niet in de hoofden van De Bruyne en co. "Ik heb het gevoel dat iedereen op het veld zijn werk zal doen tegen Aston Villa zondag."

   

  "De spelers staan op het veld, de advocaten in de rechtszaal. Al blijft het spijtig dat sommigen ons willen ontnemen wat we op het veld gewonnen hebben."