Ga naar de inhoud

Daviscup-team treft Oezbekistan in Wereldgroep I

 do 9 februari 2023 12:56

De Belgische tennismannen moeten in september in Wereldgroep I van de Davis Cup voorbij Oezbekistan. België kon zich vorige week in Seoel tegen Zuid-Korea niet plaatsen voor de groepsfase van de Davis Cup Finals. David Goffin en co gingen in de qualifiers met 3-2 onderuit nadat ze een 0-2 voorsprong uit handen hadden gegeven. 

België was reekshoofd bij de loting. Het team van de afscheidnemende coach Johan Van Herck treft met Oezbekistan een land dat vorige week in Tasjkent met 0-4 verloor van de Verenigde Staten. België heeft het thuisvoordeel. De ontmoeting staat geprogrammeerd tussen 15 en 17 september.

 

Sergej Fomin is op plaats 365 de Oezbeekse nummer 1 in het ATP-klassement. In het dubbelspel is Sanjar Fajzijev als 188e de beste vertegenwoordiger.

 

De winnaar plaatst zich voor de Davis Cup qualifiers 2024, de verliezer wordt verwezen naar de Wereldgroep I play-offs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: