Ga naar de inhoud

Thierry Henry is geen assistent meer bij de Rode Duivels, KBVB wil Thomas Vermaelen niet laten gaan

 wo 8 februari 2023 16:33

De samenwerking tussen de Belgische voetbalbond en Thierry Henry stopt. Henry was twee periodes een van de assistenten van Roberto Martinez, maar met Domenico Tedesco komt er geen volgend hoofdstuk. Met Thomas Vermaelen wil de KBVB wel voortwerken, maar over zijn rol bestaat nog geen duidelijkheid. 

Als speler heeft Thierry Henry (45) een geweldige handtekening gezet, als trainer verloopt de carrière van de voormalige Franse aanvaller moeizaam.

 

In 2016 werd Henry door bondscoach Roberto Martinez bij de staf van de Rode Duivels gehaald. 

 

Twee jaar later zette hij de stap naar Monaco, waar hij hoofdcoach werd. Henry werd er doorgestuurd en probeerde het nog bij Montréal, maar in 2021 belandde hij toch weer bij de Belgische equipe.

 

Na het WK in Qatar en de scheiding van Martinez leek Henry een van de kandidaten om de Spanjaard op te volgen, maar de KBVB ging in zee met Domenico Tedesco.

 

Voor Henry is er geen rol meer weggelegd in de technische staf. 

 

"We hebben wel nog met Thierry gesproken, omdat we zijn mening waarderen en hij inzit met de toekomst van de nationale ploeg. Maar hij zal geen rol meer spelen in de staf", aldus CEO Peter Bossaert. "We waarderen het werk dat hij geleverd heeft."

"Onze grootste wens om voort te doen met Thomas Vermaelen"

Over de toekomst van Thomas Vermaelen is er nog geen volledige duidelijkheid. 

 

"We zijn onder de indruk van Thomas en het is onze grootste wens om met hem voort te doen, maar dat moeten we nog bespreken", gaf Bossaert nog mee.

 

"We onderhandelen met hem. Hij is een monument en we willen hem aan boord houden." In welke rol - al dan niet bij de A-ploeg? - dat dan zal zijn, is nog niet geweten.

 

De verwachting is dat Tedesco met Andreas Hinkel als zijn vaste T2 en keeperstrainer Max Urwantschky twee assistenten zou meebrengen naar België. 

 

Zij zijn nog in onderhandeling omtrent de afhandeling van hun contract bij hun vorige werkgever.

Gerelateerd: