Ga naar de inhoud

14e plaats op de gemengde aflossing voor Belgische biatleten op het WK

 wo 8 februari 2023 16:49

De Belgische biatleten hebben het WK in Oberhof goed ingezet. Na een degelijke prestatie eindigde het Belgische kwartet als 14e op de gemengde estafette.

De Belgen waren als 10e geëindigd in de enige gemengde aflossing van het jaar op de Wereldbeker, maar toen hadden niet alle landen hun beste biatleten opgesteld. Die top 10 was op het WK niet haalbaar.


Na haar 2 perfecte schietbeurten lag startloopster Lotte Lie even op de 7e plaats, maar ze kon niet wegsteken dat ze conditioneel nog wat procenten mist na haar coronabesmetting.


De jonge Maya Cloetens (3 schietfouten) en Thierry Langer (1 schietfout) konden daarna de Belgen in de top 15 houden. Florent Claude (2 schietfouten) klaarde de klus en loodste België naar de 14e plaats, op meer dan 4 minuten van de winnaar.

 

Op het vorige WK in 2021 in het Sloveense Pokljuka werden de Belgen 21e in de gemengde aflossing. Toen bestond het team uit Langer, Claude, Lie en Rieke De Maeyer.


Een goed begin van het WK biatlon en vooral een opsteker met het oog op de Olympische Winterspelen van 2024 in Milaan en Cortina d'Ampezzo waar België zich voor wil plaatsen.

 

Noorwegen, met Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland, Sturla Holm Laegreid en Johannes Thingnes Bø, verlengde zijn wereldtitel ondanks een strafronde en 9 schietfouten. Italië (6 schietfouten) werd tweede op 11"6. Frankrijk (9 schietfouten) vervolledigde het podium op 55"9. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: