Ga naar de inhoud

Lotte Lie is na coronabesmetting net op tijd klaar voor WK biatlon: "Maar ik ben nog niet de oude"

 di 7 februari 2023 09:41
Lotte Lie was er vorig jaar bij op de Winterspelen in Peking.

Woensdag begint met de gemengde aflossing het WK biatlon in Oberhof (Duitsland). Onze landgenote Lotte Lie maakt op het WK haar comeback na een coronabesmetting. "Ik heb geduldig moeten opbouwen", vertelt Lie.

Terug naar begin januari: de Belgische biatleten presteren goed op de gemengde aflossing en eindigen, onder meer dankzij een uitstekende wedstrijd van Lotte Lie, als 10e. Een knappe prestatie die naar meer smaakt.

 

"Helaas voelde ik me daarna ziek worden", doet Lotte Lie (27) haar verhaal op haar website. "Een sneltest later kreeg ik het slechte nieuws dat ik besmet was met het coronavirus. Ik ben dan teruggekeerd naar Lillehammer om te rusten en te herstellen."

 

Lie moest passen voor de WB-manches van Ruhpolding en Antholz. "Na mijn ziekte voelde ik dat ik geduldig moest opbouwen en op training moest luisteren naar mijn longen en benen."

Ik heb gefocust op details die me een betere biatlete moeten maken. Hopelijk werpt dat zijn vruchten af.

Lotte Lie

Elk nadeel heeft ook een voordeel. "Fysiek kon ik niet voluit trainen, maar ik heb wel de tijd benut om me te verbeteren als atleet. Ik heb gefocust op details die me een betere biatlete moeten maken: techniek, balansoefeningen en oefeningen met mijn geweer. Hopelijk werpt dat zijn vruchten af als mijn lichaam weer honderd procent is."


Met het WK in Oberhof staat vanaf woensdag het hoogtepunt van het biatlonseizoen op het programma. "Het was mijn doel om weer in wedstrijdvorm te geraken tegen het WK, maar ik wist dat ik geduld moest hebben om mijn lichaam de tijd te geven om het virus te bestrijden."


"Ik zit nog niet op het trainingsniveau van voor mijn ziekte, maar het goede nieuws is dat wel weer het goede gevoel te pakken heb op training. Toch voel ik dat ik nog niet de 'oude' ben. Mijn energieniveau is nog niet helemaal terug en ik moet naast de training veel rust inbouwen."

Woensdagnamiddag staat België aan de start van de gemengde aflossing. Lotte Lie vormt dan normaal gezien een team met Florent Claude, Thierry Langer en Maya Cloetens. In de enige gemengde aflossing op de Wereldbeker dit seizoen, in Pokljuka, eindigde België als 10e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.